Ουέλς: «Ξενέρωσα με Ολυμπιακό, όνειρό μου το ΝΒΑ!»

Ο Ντεζ Ουέλς μιλά στο SDNA για τη μεγάλη νίκη επί της Κύμης, τα συναισθήματά του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρεται και στο μεγάλο όνειρό του, το ΝΒΑ.

Η Δόξα Λευκάδας ήταν η μεγάλη… κερδισμένη του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν, η Ειδική Επιτροπή Αδειοδότησης αποφάσισε να της δώσει την θέση στην Basket League που είχε μείνει… ορφανή, μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς.

Η ομάδα των Επτανήσων έκανε ένα… τρομερό σπριντ ώστε να προλάβει να τρέξει όλα τα διαδικαστικά θέματα και να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές ρόστερ, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών.

Και, αν κρίνουμε με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, οι άνθρωποι της Δόξας κάτι έκαναν καλά! Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου κέρδισε στη πρεμιέρα της Basket League τον ΠΑΟΚ, έχασε από τον Ολυμπιακό χάρη σε ένα καλάθι του Έρικ Γκριν στο τέλος, ενώ, το περασμένο Σάββατο (12/11), κατάφερε να επικρατήσει σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι της Κύμης, με 84-81.

Κοινή συνισταμένη σε αυτές τις αναμετρήσεις; Μα φυσικά ο Ντεζ Ουέλς. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ήρθε αθόρυβα στην Ελλάδα και έχει κλέψει τις εντυπώσεις! Ο 24χρονος άσος ηγείται των προσπαθειών της Δόξας για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ, έχοντας μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του μερικές σπουδαίες εμφανίσεις και εξαιρετικά νούμερα.

Πέρα από αυτά που έκανε κόντρα σε ΠΑΟΚ (25 πόντοι με 3/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ολυμπιακό (27 πόντοι με 4/4 τρίποντα) και Κύμη (26 πόντοι με 2/3 τρίποντα), ο Ουέλς βλέπει το όνομά του να φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος (102 πόντοι, 17 ανά παιχνίδι) αλλά και σε αυτή με τους πιο εύστοχους παίκτες από την γραμμή του τριπόντου, φιγουράροντας στη πρώτη θέση με το… εξωπραγματικό 58.82%!

O Ντεζ Ουέλς μίλησε στο SDNA για τη μεγάλη νίκη επί της Κύμης, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους και την… απογοήτευση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας στη συνέχεια πως «σκέφτεται συνεχώς το ΝΒΑ».

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Κύμη έπαιξε σκληρά και πάλεψε πολύ για τη νίκη, όμως πιστεύω πως κάναμε ό,τι έπρεπε στα κρίσιμα σημεία. Κάναμε μερικές σπουδαίες φάσεις και ευστοχήσαμε στις  βολές όταν χρειάστηκε περισσότερο. Ο Μπασάμπε ήταν πραγματικά καλός στο δεύτερο ημίχρονο και ο Σκοτ έπαιξε εξαιρετικά επίσης», τόνισε για την αναμέτρηση του Σαββάτου (12/11) ο Ουέλς, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια:

«Δε θέλω να οριοθετήσω τους στόχους μας. Βασικός μας σκοπός είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέγιστο βαθμό, να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο και να δείξουμε στους Έλληνες πως είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα».

Φυσικά, η συζήτηση δε θα μπορούσε να… ξεφύγει από την αναμέτρηση της Δόξας με τον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα της Λευκάδας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, έφτασε πολύ κοντά σε μία ιστορική νίκη, όμως ο Έρικ Γκριν έφερε το διπλό στους «Ερυθρόλευκους» (94-95).

«Ένιωσα λίγο… ξενερωμένος μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, όμως τους είχαμε στα… σκοινιά σε όλο το ματς και δυστυχώς δε μπορέσαμε να τελειώσουμε την δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο Ουέλς για εκείνη την αναμέτρηση, ενώ, έχοντας αντιμετωπίσει και τον Παναθηναικό Superfoods (σε μία αναμέτρηση όπου οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν εύκολα με 73-46), ο Αμερικανός άσος προχώρησε σε μία σύγκριση των δύο «αιώνιων» αντιπάλων, τονίζοντας:

«Πιστεύω πως ο Παναθηναικός είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές τις δύο. Τουλάχιστον απέναντι σε εμάς, έπαιξαν καλύτερη άμυνα και μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Έχουν πολλή αθλητικότητα, ειδικά στις θέσεις της περιφέρειας».

«Όνειρό μου το ΝΒΑ»

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως ο Ουέλς έχει αγωνιστεί και στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Μετά την αποφοίτησή του από το Μέριλαντ και  λίγες μέρες μετά το Draft του 2015 , στο οποίο δεν επιλέχθηκε από κάποια ομάδα παρά τις προβλέψεις που τον έφερναν κάπου στον δεύτερο γύρο, ο Αμερικανός άσος υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Μάλιστα, ο Ουέλς αγωνίστηκε στο φιλικό με την Φενερμπαχτσέ του Κώστα Σλούκα και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, προτού ενταχθεί στη θυγατρική των Θάντερ στο NBDL, την Οκλαχόμα Σίτι Μπλου.

«Σκέφτομαι το ΝΒΑ κάθε μέρα», μας λέει ο Ουέλς σχετικά με την κορυφαία λίγκα του κόσμου. «Είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου και ξέρω πως θα είμαι εκεί μία μέρα. Το ξέρω. Θα κυνηγήσω το όνειρό μου μέχρι τέλους, μέχρι να μη μπορώ να παίξω άλλο!».

Γιατί όμως δεν έμεινε στις ΗΠΑ και στην D-League, στην οποία, παρεμπιπτόντως, μέτρησε πέρσι 12,7 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε 24 παιχνίδια; Ειδικά μετά την παρουσία του στο Summer League του περασμένου καλοκαιριού, με τους Σικάγο Μπουλς;

«Ήταν μία σκληρή απόφαση να αφήσω τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήθελα ωστόσο να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και θέλω να καθιερωθώ εδώ. Θέλω να αποδείξω πως μπορώ να τα καταφέρω και εδώ, και, αν το ΝΒΑ είναι το μέλλον μου, τότε θα φτάσω εκεί σύντομα. Είδα το ελληνικό πρωτάθλημα σαν ένα… μονοπάτι για να φτιάξω το βιογραφικό μου και να προχωρήσω με καλύτερες προοπτικές στο μέλλον μου», τόνισε ο 24χρονος άσος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αν θεωρεί τον εαυτό του ως τον ηγέτη της Δόξας, στη πρώτη του αγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη:

«Έχω τεράστια αυτοπεποίθηση και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου. Το να είμαι τόσο καλός στη πρώτη μου εμπειρία στην Ευρώπη δε μου προκαλεί καμία έκπληξη. Έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου και δουλεύω κάθε μέρα σκληρά, ακόμα και όταν δεν έχει αγωνιστική δράση, στην offseason. Οπότε, περιμένω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος».

Έχοντας αγωνιστεί ήδη έξι παιχνίδια στη Basket League, ο Ουέλς μπορεί εύκολα να… διαγνώσει τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό τρόπο παιχνιδιού και αυτόν στις ΗΠΑ: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι σίγουρα πιο αργό από αυτό στις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι παίκτες στην Αμερική είναι μεγαλύτεροι, πιο δυνατοί και σίγουρα πιο γρήγοροι. Παρόλα αυτά, το μπάσκετ εδώ έχει την δική του ομορφιά και είναι σίγουρα συναρπαστικό».

Συναρπαστικό. Όπως και όσα κάνει ο Ουέλς μέχρι στιγμής στη Basket League, ο οποίος θέλει να οδηγήσει τη Δόξα στη παραμονή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας αλλά και να πραγματοποιήσει ακόμα καλύτερες προσωπικές εμφανίσεις. Με βάση όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, ποιος μπορεί να αμφιβάλλει για το αν μπορεί να τα καταφέρει;

πηγή: sdna.gr