Πακτωλός χρήματος για την ασφάλεια στο Ρίο

Περίπου 35 ημέρες πριν από την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη (στα ταμεία του κράτους δηλαδή) για να καλύψει τα αυξημένα έξοδα της ασφάλειας.

Με…δόξα και τιμή λοιπόν (αφού η σχετική ενέργεια δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) η Βραζιλία εκταμίευσε 895εκ δολάρια (!) τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλεια.

Η αλήθεια είναι ότι με τον ιό του Ζίκα σε έξαρση αλλά και τα πολλά εσωτερικά κοινωνικά προβλήματα που την απασχολούν, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση τα δίνει όλα για να ικανοποιήσει τη ΔΟΕ και φυσικά τη “διεθνή ανησυχία” που υπάρχει για την ασφάλεια και την εγκληματικότητα στο Ρίο.

Αλλωστε, μόλις τη Δευτέρα πρωί βρέθηκε μέλος ανθρωπίνου σωμάτος σε πολύ μικρή απόσταση από εκεί που θα διοργανωθεί το ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ γεγονός που αύξησε το βαθμό της…ανασφάλειας.

Μεγάλο μέρος του ιλιγγιώδους ποσού που εκταμιεύτηκε τέλος θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ρίο, Γκαλεάο στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: contra.gr