Πορτογαλία – Ουαλία 2-0

TO POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο σημείο που είχε φτάσει η διοργάνωση, ούτε ο Φερνάντο Σάντος ούτε ο Κρις Κόλμαν θα έπαιρναν το παραμικρό ρίσκο. Οι αλλαγές προσώπων ήταν υποχρεωτικές λόγω καρτών και τα “σφιχτά” σχήματα αναγκαίο… κακό.

Στριμωγμένες στο χώρο του κέντρου οι δυο ομάδες έπαιζαν πρωτίστως για να μην δεχθούν φάσεις. Η απουσία του Καρβάλιο από τον άξονα των Ιβήρων δημιούργησε ένα κενό, αφού ο Ντανίλο δεν ανταποκρινόταν πιστά στο ρόλο του, και η Ουαλία προκάλεσε… συναγερμό στην άμυνα των Πορτογάλων “χτυπώντας” από τα δεξιά. Στο 21′ ο Κινγκ δεν πρόλαβε να μπει στη φάση με προβολή, ενώ στο 22′ ο Ρουί Πατρίσιο είχε καλή θέση για να μπλοκάρει.

Αφού δεν αιφνιδίασαν οι “δράκοι”, έμειναν πίσω από την μπάλα και περίμεναν. Με τον Ζοάο Μάριο να μην είναι ουσιαστικός, ο Αντρέ Γκόμες ανέλαβε πολλάκις να οργανώνει και χωρίς λάθη να ψάχνει είτε τον Ρονάλντο είτε τον Νανί που έβγαιναν εναλλάξ εκτός περιοχής. Η επιλογή αυτή πάντως δεν απέφερε καρπούς, αφού η τριάδα των Ουαλών είχε ν’ αντιμετωπίσει έναν φορ και οι (πολλές) σέντρες έβρισκαν στο ανθρώπινο τείχος των Τσέστερ-Γουίλιαμς-Κόλινς.

Μια τέτοια βέβαια κατέστη ικανή να διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες΄στο γήπεδο και να μετατρέψει σε φαβορί την Πορτογαλία. Στο 50′ ο Μάριο έπαιξε με πάσα το κόρνερ, ο Γκερέιρο γέμισε και με απίθανο άλμα στο σωστό χρόνο ο Ρονάλντο “εκτέλεσε” τον Χενεσέι. Προτού οι Ουαλοί αναδιοργανωθούν, ο (καλυπτόμενος) Νανί, στο 53′, μπήκε στην πορεία της μπάλας και μετά το σουτ του Ρονάλντο έκανε το 2-0.

Μέχρι το 66′ ο Κόλμαν είχε επενέβη τρεις φορές από τον πάγκο μετατρέποντας το 3-5-2 σε 4-4-2. Εντός περιοχής πάντως οι “δράκοι” ευκαιρία δεν βρήκαν. Ο Μπέιλ ήταν ο μόνος που απείλησε με τα μακρινά σουτ που δοκίμαζε όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, σ’ ένα σημείο που φάνηκε πολύ η απουσία της κλάσης του Ράμσεϊ. Μάλιστα περισσότερο άγγιξε το τρίτο γκολ η ομάδα του Σάντος, αφού ο Νάνι στο 65′, ο Ντανίλο στο 78′ και ο Ρονάλντο στο 86′ βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά αστόχησαν.

Όπως και ‘χε πάντως, η Πορτογαλία προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό μετά το 2004 και η Ουαλία αποχαιρέτησε τη Γαλλία με το κεφάλι ψηλά!

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το ήθελε τόσο πολύ που κινήθηκε όπου ήταν δυνατόν για να βοηθήσει, παρόλο που για ένα ακόμη ματς δεν σκόραρε από φάουλ! Μέχρι και αριστερό μπακ, όπως φαίνεται στο γράφημα, έγινε πάντως για ν’ ανακόψει αντίπαλό του, πέρα από το γκολ και την ασίστ.

 

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Πορτογαλία (4-4-2): Ρ.Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρ.Άλβες, Φόντε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζ.Μάριο, Αντ.Σίλβα (79′ Μουτίνιο), Ρ.Σάντσες (74′ Αντ.Γκόμες), Νανί (86′ Κουαρέσμα), Κρ.Ρονάλντο

Ουαλία (3-5-2): Χενεσέι, Γκάντερ, Κόλινς (66′ Τζ.Γουίλιαμς), Ασ.Γουίλιαμς, Τσέστερ, Τέιλορ, Λέντλι (58′ Βόουκς), Άλεν, Κινγκ, Ρόμπσον-Κάνου (63′ Τσερτς), Μπέιλ

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Πηγή: contra.gr