Πρωταθλήτρια η Δόξα Λευκάδας Κ21 στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ

Πρωταθλήτρια Β’ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. η Δόξα Λευκάδας Κ21. Διακρίσεων συνέχεια για τα τμήματα υποδομής της Δόξας Λευκάδας, που τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί να αποδείξει ότι η αφοσίωση και η δουλειά μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά την περυσινή άνοδο από τη Γ’ στη Β’ (ανδρική) κατηγορία Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., οι έφηβοι της Δόξας συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα με στόχο τη συλλογή εμπειριών και την αγωνιστική τους βελτίωση μέσα από τα παιχνίδια (παράλληλα με το εφηβικό τους πρωτάθλημα).

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών (διάρκειας 8 μήνες) που έδωσε μια πρώτη γεύση στους νέους παίχτες πώς είναι τα ανδρικά πρωταθλήματα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση. Η απόδοση των παιδιών μέσα στη χρονιά βελτιωνόταν όλο και πιο πολύ (παρά τα σκαμπανεβάσματα που αποτελούν χαρακτηριστικό των παιδιών) και στο τέλος τα αποτελέσματα ευνόησαν τη Δόξα Κ21 και προκρίθηκε στα play off του πρωταθλήματος για την άνοδο. Εκεί αντιμετώπισε την Προοδευτική (από τον όμιλό της) και τον Ιόνιο Κέρκυρας και το Β.Α.Ο. Άρτας (από το βόρειο όμιλο).

Με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα η Δόξα Κ21 κατέκτησε πανάξια (κατά γενική ομολογία των αντιπάλων της) τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας και κέρδισε την άνοδο στην Α’ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. Την επόμενη σεζόν λοιπόν η Δόξα Κ21 θα αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος με στόχο αποκλειστικά οι Μαθητές-παίχτες της να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τα παιδιά της ομάδας αυτής να ανδρωθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία αλλά και μια ευκαιρία για τα μικρότερα (ηλικιακά) τμήματα να βελτιωθούν και να στελεχώσουν αυτή την ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Για τη Δόξα Κ21 αγωνίστηκαν οι: Ροντογιάννης Θεόφιλος, Κατωπόδης Νίκος, Κελαρίου Σεμπάστιαν και Ιωακειμίδης Θοδωρης (γενν. ’99), Σολδάτος Παναγιώτης, Ζαβιτσάνος Αλέξανδρος, Μπουρσινός Δημήτριος, Κονιδάρης Χριστόφορος, Ζακυνθινός Παναγιώτης, Δόνος Κωνσταντίνος, Βαγενάς Σπύρος, Λάζαρης Σπύρος (γενν. 2000), Λάμπρης Νίκος, Κτενάς Ζώης, Λάζαρης Γιώργος, Κοντοπρίας Παντελής (γενν. 2001) και ο Αλέξανδρος Τσαουσίδης, φοιτητής στο Τ.Ε.Ι. Λευκάδας.

Ο προπονητής της ομάδας, Κόγκας Δημήτρης, μίλησε για την ομάδα αυτή και όλη την προσπάθεια των παιδιών. «Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τους γονείς τους που τη στήριξαν σε μεγάλο βαθμό. Έδειξαν μεγάλη προσήλωση και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Ξεκίνησαν από μικρή ηλικία σαν μια παρέα, παρέμειναν πολύ κοντά μεταξύ τους και έδειξαν μεγάλη συνέπεια τόσο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις όσο και τις μαθητικές, πράγμα που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Ιδιαίτερα η φετινή χρονιά αγωνιστικά ήταν ένα σπουδαίο «σχολείο» για όλα αυτά τα παιδιά, αφού συμμετείχαν σε ανδρική κατηγορία». Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία είπε: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα παιδιά της ομάδας που θα δώσουν πανελλήνιες να μην είναι μαζί μας του χρόνου αλλά να είναι εκεί που επιθυμούν και να σπουδάζουν αυτό που θέλουν και τους αρέσει, και ύστερα από μερικά χρόνια να γυρίσουν στην ομάδα και να στηρίζουν ξανά αυτή την προσπάθεια». Για τη συνεργασία με τους γονείς: «Αυτή η προσπάθεια έφτασε εκεί που έφτασε και είχε το αποτέλεσμα που είχε χάρη και στη στήριξη των γονιών των παιδιών. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό και θα θέλαμε πολύ να συνεχίσει αυτή η στήριξη να υπάρχει σε όλους τους τομείς. Θα ήθελα εδώ να πω κάτι σ’ αυτούς τους γονείς αλλά και σε όλους τους γονείς των παιδιών που αθλούνται. Μην αντιμετωπίζετε τα παιδιά σαν ενήλικες αθλητές. Τα παιδιά είναι χαρακτήρες που πλάθονται και διαμορφώνονται καθημερινά. Αφήστε τα να χαρούν, να παίξουν, να κάνουν λάθος, να μάθουν μέσα από αυτό, να κοινωνικοποιηθούν… Αφήστε τα να χαρούν αυτό που κάνουν και να χαρούν την εφηβεία τους. Ευχαριστούμε και πάλι όλους για τη στήριξη και την προσπάθεια».

πηγή: lefkadapress.gr