Πρόκριση με ανατροπή σε… τέσσερα λεπτά για την Γαλλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρόκριση στους «8» του Euro πανηγύρισε η Γαλλία, η οποία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό (πέναλτι του Μπρέιντι), κατάφερε τελικά να νικήσει με 2-1 την Ιρλανδία, με δύο τέρματα του Γκριεζμάν στο 57’ και στο 61’.

Οι Γάλλοι περιμένουν τον αντίπαλό τους από το νικητή του ζευγαριού Αγγλία – Ισλανδία.

Τους έπιασε στον ύπνο!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό οι Ιρλανδοί κέρδισαν πέναλτι, από μαρκάρισμα του Πογκμπά πάνω στον Λονγκ εντός περιοχής, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ με εντυπωσιακή εκτέλεση ο Μπρέιντι. Το 0-1 έβαλε… φωτιά στο ματς και προκάλεσε μεγάλο άγχος στους διοργανωτές και γηπεδούχους Γάλλους, οι οποίοι προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να αντιδράσουν.

Η Γαλλία απέκτησε σχεδόν αμέσως την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απειλήσει, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία των Ιρλανδών, που ήταν άριστα στημένοι στο χορτάρι. Έτσι λοιπόν, οι Γάλλοι παρότι είχαν την κατοχή, η μοναδική καλή τους στιγμή σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν τα δύο διαδοχικά σουτ των Ζιρού και Παγέ εντός περιοχής, σταμάτησαν στα σώματα των αμυντικών.

 

Η …χρυσή αλλαγή και η ανατροπή σε τέσσερα λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία κίνηση ματ από τον Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος έριξε στο παιχνίδι τον Κομάν και ουσιαστικά άλλαξε το παιχνίδι των Γάλλων, καθώς πλέον έπαιζε με τρεις παίκτες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ζιρού. Η αλλαγή αυτή μπέρδεψε τους Ιρλανδούς και έφερε τα… πάνω κάτω στο παιχνίδι, αφού γρήγορα ήρθε η ισοφάριση και έφυγε το άγχος.

Στο 57’ ο Σανιά με ωραία σέντρα βρήκε τον Γκριεζμάν, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 1-1, ενώ ο ίδιος πάλι στο 61’ μετά από ασίστ του ΖΙρού, έγραψε το 2-1 με ωραίο τελείωμα και… καθάρισε το παιχνίδι και την πρόκριση. Σαν να μην έφταναν όμως τα δύο γκολ του άσου της Ατλέτικο, στο 65’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Ιρλανδούς, όταν ο Ντάφι ανέτρεψε με τάκλιν ως τελευταίος παίκτης τον Γκριεζμάν και είδε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Έτσι λοιπόν, στο τελευταίο μισάωρο παρακολούθησε έναν «μονόλογο» των Γάλλων, οι οποίοι έψαξαν το τρίτο γκολ, έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Ζινιάκ και Γκριεζμάν, όμως τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

 

Πηγή: 30meresmpala.gr