Πρώτη ήττα για τον Σ.Κ. Νικόπολη

Την τέταρτη νίκη του σε πέντε αναμετρήσεις στην Γ Εθνική κατηγορία πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος ο οποίος υπέταξε και την ομάδα της Νικόπολης Πρέβεζας (σ.σ ήταν αήττητη μέχρι τώρα) με σκορ 79 – 66.

Έπειτα και από αυτή την νίκη ο Γυμναστικός βρίσκεται μαζί με τον Α.Γ.Σ Ιωαννίνων, την Νικόπολη και την Ελίμεια στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας αμφότερες τέσσερις νίκες και μια ήττα (4 – 1).

Οι παίκτες του κ. Αλεξίου μπήκαν στο παρκέ πολύ συγκεντρωμένα και με κύριο «όπλο» τους την δυναμική άμυνα και τις επιθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο προηγήθηκαν με 16 – 9 λίγο πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, με τους φιλοξενούμενους όμως να μειώνουν και εν τέλει το δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 16 – 15 υπέρ των «μπλε».

ΓΣΦ - ΝΙΚΟΠΟΛΙ--9

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ο αρχηγός του Γυμναστικού Γιώργος Αναγνωστόπουλος «πυροβόλησε» δυο φορές από τα 6.75 και έστειλε την διαφορά στο +7 (22 – 15).

Οι γηπεδούχοι έχοντας υπέρ τους το μομέντουμ της αναμέτρησης κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά καθώς προηγήθηκαν με σκορ 29 – 19.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα γρήγορο 0 – 5 και μείωσαν στους τέσσερις την διαφορά 29 – 24.

ΓΣΦ - ΝΙΚΟΠΟΛΙ--4

Ο Γυμναστικός «απάντησε» με δικό του σερί 4 – 0 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 9 πόντους (33 – 24).

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σταδιακά την διαφορά και 2′ πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου πέρασαν μπροστά με 45 – 46.

ΓΣΦ - ΝΙΚΟΠΟΛΙ--2

Σε εκείνο το σημείο ο κόσμος μπήκε στην «εξίσωση» της αναμέτρησης ο Γυμναστικός πάτησε «γκάζι» και με σερι 13 – 6 έκλεισε το δεκάλεπτο όντας προηγούμενος με έξι πόντους 58 – 52.

ΓΣΦ - ΝΙΚΟΠΟΛΙ--3

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου οι «μπλε» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ξεκίνησαν να «χτίζουν» διαφορά ασφαλείας.

Μια διακοπή ρεύματος στο τέταρτο λεπτό της τελευταίας περιόδου έκανε την αναμέτρηση να καθυστερήσει σχεδόν ένα ημίωρο.

ΓΣΦ - ΝΙΚΟΠΟΛΙ--5

Εν τέλει και όταν τα φώτα επανήλθαν ο Γυμναστικός επέστρεψε «αφηνιασμένος» στο παρκέ και αρχικά προηγήθηκε με 9 πόντους (67 – 56) σχεδόν πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό οι «μπλε» τέσσερα λεπτά πριν το τέλος πήραν την μεγαλύτερη διαφορά τους στην αναμέτρηση καθώς προηγήθηκαν με 16 πόντους (74 – 58).

Τα τελευταία λεπτά ήταν μια τυπική διαδικασία με τον Γυμναστικό να παίρνει πανηγυρικά το ροζ φύλλο με σκορ 79 – 66.

ΓΣΦ - ΝΙΚΟΠΟΛΙ--10

Πρώτος σκόρερ των «μπλε» ήταν ο αρχηγός τους Γιώργος Αναγνωστόπουλος με 26 πόντους ενώ άξιοι συμπαραστάτες του επιθετικά ήταν και οι Γιώργος Φούντας που σημείωσε 22 πόντους, Φάνης Παπακώστας με 15, Χρήστος Αναγνωστόπουλος με 9 και Δημήτρης Ψύρρας με 7 πόντους.

Τα Δεκάλεπτα: 16 – 15, 33 – 24, 58 – 52, 79 – 66.

Οι Σύνθεσεις

Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων (Μάκης Αλεξίου): Φούντας 22 (2), Ψύρρας 7 (1), Αναγνωστόπουλος Χρ. 9 (1), Αναγνωστόπουλος Γ. 26 (4), Παπακώστας 15, Ίλτσογλου, Ντίνος, Τσιλούλης, Μάρκος, Μακρής.

Νικόπολη Πρέβεζας (Παπίρης): Βαβέτσης , Αργύρος 2, Μενιουδάκης, Τσιτσώνης 8 (2), Βαγενάς 16 (1), Πολίτης, Παπαμιχαήλ 4, Παπαδημητρίου, Αγραπιδάκης, Νίκας, Μακρόπουλος 10, Μπάλλας 26.

πηγή: ifarsala.gr