Ρεκόρ ταχύτητας από ένα VW Beetle!

1254069_Beetle LSR 2

Ένα ειδικά σχεδιασμένο και αναβαθμισμένο Volkswagen Beetle έσπασε ρεκόρ ταχύτητας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης “World of Speed” θέτοντας ψηλά τον πήχη.

1254076_Beetle LSR 6

Συγκεκριμένα, στο παραδοσιακό γεγονός στη λίμνη Bonneville της Utah, το Beetle LSR (Land Speed Record), εφοδιασμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2-λιτρο κινητήρα TSI, πέτυχε την υψηλότερη ταχύτητα που έχει ποτέ σημειωθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο, «γράφοντας» 328.195 χλμ./ώρα στο ταχύμετρο μέσα σε απόσταση ενός μιλίου!

1254067_Beetle LSR 3

Με στόχο την επίτευξη αυτού του ρεκόρ, πολλά σημεία του Beetle LSR ανασχεδιάστηκαν, ενώ το όχημα τροποποιήθηκε έτσι ώστε να πληροί όλους τους κανονισμούς της διοργάνωσης. Η απόδοση του 2λιτρου TSI ενισχύθηκε φτάνοντας τους 550 ίππους, με τη ροπή του να εντυπωσιάζει επίσης με το νούμερο των 571 Nm!

1254068_Beetle LSR 5

Προκειμένου να ανταπεξέλθει σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες ταχύτητας, το Beetle LSR εφοδιάστηκε με ειδικές ζάντες και ελαστικά για οδήγηση σε επιφάνειες που καλύπτονται με αλάτι (όπως αυτές των αποξηραμένων λιμνών), ενώ όλο το αμάξωμα «χαμήλωσε» σημαντικά. Το διαφορικό αναβαθμίστηκε ώστε να βοηθήσει στην πρόσφυση και γενικά, το Beetle LSR ενισχύθηκε με όλα τα συστήματα ασφαλείας, όπως roll-cage και ζώνες πέντε σημείων μεταξύ άλλων, ενώ διέθετε και δύο ειδικά αλεξίπτωτα φρεναρίσματος ώστε να μπορέσει να σταματήσει μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του.

Πηγή: automoto.com.gr