Στην τελική ευθεία μπαίνει ο «Δρόμος του Γιοφυριού» στην Άρτα

Ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον ημιμαραθώνιο «Δρόμο του Γιοφυριού», την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.

Η αγωνιστική διαδρομή ξεκινά και πάλι από το Κάστρο και περνά από τα σημαντικά μνημεία της πόλης, όπως βέβαια το Ιστορικό Γιοφύρι, την Παρηγορήτρια, την Αγία Θεοδώρα κ.α., για να τερματίσει στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Ο αγώνας που, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην πανελλαδική προβολή και ανάδειξη της περιοχής της Άρτας αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει πλήθος συμμετοχών από όλη τη χώρα.

Ήδη, το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα αυξημένο, κάτι που δείχνει ότι για μια ακόμη χρονιά ο κόσμος αγκαλιάζει την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν δρομείς από όλη την Ήπειρο και όχι μόνο.

Σε  μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία.  Το φημισμένο πέτρινο γεφύρι της Άρτας, σήμα κατατεθέν της πόλης, γνωστό από το ομώνυμο δημοτικό ποίημα. Την πόλη με την σημαντική βυζαντινή παράδοση από την εποχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου  που δείγματά της αποτελούν οι βυζαντινές εκκλησίες της. Την πόλη που είναι χτισμένη στην ίδια θέση που κατά την αρχαιότητα υπήρχε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, το Βασίλειο του Πύρρου, η Αμβρακία

  • Αποστάσεις αγώνων
  • Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ
  • Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα)
  • Αγώνας δρόμου 5 χλμ
  • Αγώνας Περιπατητικός 5 χλμ – Μαμά Καρότσι
  • Σχολικοί αγώνες:

– Αγώνας 300 μέτρα Α’ και Β’  Δημοτικού.- Αγώνας 600 μέτρα Γ’ και Δ’  Δημοτικού.- Αγώνας 800 μέτρα Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

  • Ώρες Εκκίνησης
Αγωνίσματα Ώρα εκκίνησης
Αγώνας Περιπατητικός 5 χλμ – Μαμά Καρότσι 09:30
Αγώνας 800 μέτρα Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού 09:40
Αγώνας 600 μέτρα Γ’ και Δ’  Δημοτικού 09:50
Αγώνας 300 μέτρα Α’ και Β’  Δημοτικού 10:00
Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ –
Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ (2×10,550 μέτρα)
10:15
Αγώνας δρόμου 5 χλμ 10:30

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑ 21ΚΜ  ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ , ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

1ος : 300 ΕΥΡΩ

2ος  : 200 ΕΥΡΩ

3ος  : 100 ΕΥΡΩ

ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΜΑΛΟΣ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

http://artahalfmarathon.gr/