Στο νέο Insignia οι νέοι προβολείς LED της Opel

Opel Insignia IntelliLux LED® matrix light

Η Opel θα λανσάρει την επόμενη γενιά φώτων IntelliLux LED με το νέο Insignia το 2017, που βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο (δες εδώ).

Πέρα από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της βραβευμένης τεχνολογίας που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά πέρσι στο Astra, οι πιο εξελιγμένοι και προηγμένοι προβολείς IntelliLux LED του νέου Insignia θα διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες που βελτιώνουν την ορατότητα στο σκοτάδι.

Opel Monza

Η Opel αποκάλυψε το Monza Concept στο 2013 IAA και ο CEO Dr. Karl-Thomas Neumann ανακοίνωσε ότι ήταν μία πρόγευση από τα μοντέλα Opel του μέλλοντος. Τότε, οι Γερμανοί τοποθετούσαν τις τελικές πινελιές στο σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων IntelliLux LED matrix του νέου Opel Astra, που αποτελείται από 16 στοιχεία LED (οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος) το οποίο προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

maxresdefault

Από τότε μέχρι σήμερα η πρόοδος των λυχνιών LED προχώρησε με ταχύτητα φωτός. Έτσι, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Astra, οι λυχνίες LED έγιναν ακόμα πιο συμπαγείς και ισχυρές, και οι μηχανικοί της Opel χρησιμοποίησαν την πολύ υψηλότερη απόδοσή τους για να χωρέσουν διπλάσια στοιχεία LED (32) στους προβολείς του νέου Insignia.

Λόγω των περισσοτέρων στοιχείων LED, οι αλλαγές γίνονται ομαλότερα με αποτέλεσμα οι φωτεινές δέσμες να προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Έτσι, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς ΙntelliLux LED matrix του νέου Insignia παράγουν ακόμα πιο πλούσιο και έντονο φως.

maxresdefault-2

Για αναβαθμισμένη ορατότητα στις στροφές με μεγάλη σκάλα φώτων, οι μηχανικοί πρόσθεσαν μία νέα λειτουργία στους προβολείς IntelliLux LED matrix του νέου Insignia. Η ένταση της δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης, ώστε να φωτιστεί περισσότερο η στροφή.

Επίσης, κάθε προβολέας IntelliLux LED περιλαμβάνει και μία εστιασμένη δέσμη μεγάλης σκάλας που παρέχει πρόσθετο φωτισμό σε εμβέλεια μέχρι 400 μέτρα, βελτιώνοντας περαιτέρω την ορατότητα του νέου Insignia μακριά.

Opel-IntelliLux-Matrix-Headlamps-1024x629

Η διαδικασία αυτή μεταφράζεται και στην πράξη, αφού μόλις το αυτοκίνητο βγει από μία αστική περιοχή, οι προβολείς IntelliLux LED ενεργοποιούνται αυτόματα και στη συνέχεια προσαρμόζουν σταθερά την εμβέλεια και κατανομή της δέσμης σε όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες, είτε πρόκειται για οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακό δρόμο, ή στον αυτοκινητόδρομο, σε στροφές ή σε καμπές.

Πηγή: automoto.com.gr