Το 30ο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «Λύκων»

Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του Διομήδη μέσω του www.sportsonair.gr.

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η 30η στην Ευρώπη για τους Αργίτες που έχουν 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 13 ήττες σε 29 ματς.

Ο Διομήδης θα έχει δύο σοβαρές απουσίες στον πρώτο αγώνα, αφού οι αδερφοί Αργυρού βρίσκονται στην Κύπρο, καθώς αύριο απόγευμα ο Ιούλιος θα δώσει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Έμπειρη και αθλητική η Χάουκαρ
Η αντίπαλος του Διομήδη είναι μια ομάδα που συμπλήρωσε φέτος 85 χρόνια ζωής, έχοντας 11 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Ισλανδίας.

Διαθέτει έμπειρη και αθλητική ομάδα, προερχόμενη από μία εξαιρετικά πετυχημένη σχολή, η οποία παρά τον πολύ μικρό αριθμό «δεξαμενής» από τους 333.000 κατοίκους της χώρας, έχει κατορθώσει να έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό ποιοτικών αθλητών.

Οι περισσότεροι εξ αυτών φυσικά παίζουν στα σπουδαιότερα πρωταθλήματα στον κόσμο και μόλις δύο παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ωστόσο το γεγονός ότι το χάντμπολ είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στην χώρα, αποτελεί τεράστια υπόθεση.

Κορυφαίοι θεωρούνται ο 33χρονος δεξιός ίντερ Χάλντορσον, ο 26χρονος πίβοτ Χέιμισον και το 26χρονος δεξιός εξτρέμ Άρνι Όλαφσον, ενώ έχουν στο ρόστερ και έναν ξένο τον 33χρονο Λιθουανό τερματοφύλακα Μορκούνας.

«Να φανούμε έξυπνοι…»
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Είμαστε χαρούμενοι που για 5η συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχουμε στο EHF Cup. Η φετινή ομάδα είναι πλήρως ανανεωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πολλές ώρες δουλειάς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο και είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που επιμένουν οι παίκτες μου για να φτάσουν σε αυτό.

Η αντίπαλός μας είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα που προέρχεται από μια από τις καλύτερες σχολές χάντμπολ στον κόσμο. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι για εμάς μια εξαιρετική εμπειρία και ένα σημαντικό εφόδιο για την προετοιμασία μας.

Οι απουσίες των αδερφών Αργυρού (σ.σ. δεν θα αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι) θα είναι σημαντικές και θα πρέπει να φανούμε έξυπνοι στην διαχείριση του αγώνα».

Πηγή: gazzetta.gr