Φέτσης: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Τηλυκράτη»

Ο Ξενοφών Φέτσης σε μία απολαυστική συνέντευξη στη Mikriliga μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης με τον Τηλυκράτη.

Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, που πήρε την απόφαση να ενταχθεί το καλοκαίρι στον Τηλυκράτη και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ο λόγος για τον Ξενοφώντα Φέτση. Ο ποιοτικός μέσος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 8 γκολ και 12 ασίστς. H απόδοσή του ήταν καθοριστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Λευκάδας.

Ο ίδιος μίλησε στη Mikriliga και αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν, τα στοιχεία που έκαναν τον Τηλυκράτη να ξεχωρίσει, ενώ η κουβέντα μας έφερε και στα μπαράζ ανόδου που ακολουθούν, μία διαδικασία – πρόκληση, όπως τη χαρακτήρισε.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Τα πρώτα συναισθήματα μετά την πρωτιά στον όμιλο:

«Σίγουρα είναι μία κατάσταση πάρα πολύ ευχάριστη. Δε σας κρύβω πως η απόφασή μου να έρθω στην ομάδα το καλοκαίρι, ήταν ένα μικρό ρίσκο. Οι άνθρωποι που με προσέγγισαν φάνηκαν πολύ φερέγγυοι αναφορικά με το οικονομικό και όχι μόνο κομμάτι, αλλά δεν ήξερα τι συμβαίνει με το ρόστερ. Ωστόσο, πήραν καλούς παίχτες και σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες δημιούργησαν μία ανταγωνιστική ομάδα. Είχα και κάποιες προτάσεις το Γενάρη, αλλά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος που ήρθα και τελικά έμεινα μέχρι τέλους στην ομάδα».

Υπήρχε πίεση στην ομάδα για τον τίτλο;

«Έτσι όπως απαρτήθηκε ο όμιλος, ήμασταν το φαβορί για την πρώτη θέση. Αν εξαιρέσεις την ομάδα της Λευκίμμης, που είχε ένα μεγάλο μπάτζετ, αλλά έκανε κάποιες λανθασμένες αποφάσεις, δεν υπήρχαν τα τρανταχτά ονόματα στον όμιλο. Την ανωτερότητά μας την δείξαμε, όμως και στο γήπεδο. Δε χάναμε εύκολα βαθμούς. Υπήρξε μία κακή περίοδος στην ομάδα με άσχημα αποτελέσματα, αλλά καταφέραμε και βγήκαμε δυνατότεροι από αυτήν. Πήραμε σχεδόν όλα τα ντέρμπι και αποδείξαμε ότι αξίζουμε τον τίτλο».

Πόσο τον βοήθησαν η εμπειρία και οι παραστάσεις του από το κορυφαίο επίπεδο;

«Χωρίς αμφιβολία, οι παραστάσεις σε βοηθούν. Από εκεί και πέρα, όμως, βλέπουμε ότι το επίπεδο έχει πέσει πολύ. Γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη Super League μέχρι και την τρίτη εθνική. Καμία σχέση με τα παλαιότερα χρόνια, όταν και έρχονταν ξένοι παίχτες με ποιότητα. Τώρα αυτό δεν το συναντάς».

Ποιο ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας του Τηλυκράτη;

«Ξεκάθαρα οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε ορισμένους παίχτες σε πολύ καλό επίπεδο. Η εμπειρία, η ποιότητα και η δυναμική που μας χαρακτήριζε ήταν στοιχεία που έλειπαν από τις άλλες ομάδες».

Ποια ήταν η συμβολή του Ανδρέα Παντζιαρά;

«Είναι ένας άνθρωπος πολύ έμπειρος στην κατηγορία. Κομβικός παράγοντας για τη φετινή μας πορεία. Ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά καταστάσεις και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Δε δημιουργούσε πίεση, μας άφηνε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε και μας βοηθούσε με τον δικό του τρόπο».

Ποιες στιγμές ξεχωρίζει μέσα στη χρονιά;

«Ξεχωρίζω τη στιγμή που κερδίσαμε στον δεύτερο γύρο τον Θεσπρωτό εκτός έδρας. Ήταν πολύ σημαντική νίκη που μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Και το ματς μέσα στον Μακεδονικό Φούφα ήταν κρίσιμο. Μετά από ένα σερί άσχημων εμφανίσεων, πήγαμε με την πλάτη στον τοίχο σε εκείνο το ματς. Καταφέραμε, ωστόσο, να φύγουμε αλώβητοι».

Έρχονται τα μπαράζ ανόδου. Ποιες είναι οι σκέψεις του για τη διαδικασία;

«Είναι μία διαδικασία πολύ ανταγωνιστική. Είναι πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ δυνατές ομάδες. Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με όλους για την άνοδο. Για μένα είναι καλύτερα που έχουμε το ρόλο του αουτσάϊντερ. Έτσι, θα διεκδικήσουμε πιο ήσυχα και συγκεντρωμένα το στόχο μας».

Πώς βλέπει την παρουσία του Ηρακλή στα μπαράζ;

«Είναι σίγουρα πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι στο Καυταντζόγλειο. Είναι μία ατμόσφαιρα που θέλεις να τη ζήσεις. Μου δίνει ώθηση να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο».