Φεστιβάλ θαλάσσιων σπορ Βασιλικής 2018

Φέτος οι Ολυμπιονίκες Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου επιστρέφουν στην Βασιλική για την υποστήριξη του 8ου Φεστιβάλ Θαλασσίων Σπορ Βασιλικής.

Με Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών Yngling στο Πεκίνο 2008 μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου η οποία κατέχει επίσης Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών 4.70 Αθήνα 2004 καθώς επίσης και πολλές άλλες Διεθνείς νίκες, γνωρίζουν καλά τον διεθνούς φήμης για την ιστιοπλοΐα, Κόλπο της Βασιλικής.

Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ ξεκινά την Τρίτη 26 Ιουνίου με το Opening Party χορηγού και ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Ιουνίου μετά το πέρας των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων με την Απονομή Επάθλων στο λιμάνι της Βασιλικής, και την υπόσχεση για την μεγαλύτερη της χρονιάς στο νησί της Λευκάδας μουσική συναυλία.

Οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή 29 Ιουνίου αφορούν έξι (6) κατηγορίες :Laser Ανδρών, Laser Γυναικών, Laser Νέων, Catamaran, Open Dinghy and Windsurfing.

Προγραμματίζεται επίσης ένας αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, το Σάββατο 30 Ιουνίου με τα σκάφη να αγωνίζονται σε μικρότερη απόσταση από ότι τα προηγούμενα χρόνια, άλλα με έμφαση στις δεξιότητες χειρισμού, στίγματα και τακτικές.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βασιλικής με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας καθώς επίσης και πλήθος τοπικών χορηγών που προσβλέπουν στην υποδοχή τόσο των αγωνιζομένων όσο και των θεατών στη Βασιλική.

Ο Simon Morgan, Επίτιμος Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βασιλικής, καθώς επίσης και διοργανωτής πολλών προηγούμενων Φεστιβάλ, δηλώνει:

« Όπως πάντα είναι ευχάριστο να παρουσιάσουμε το καλύτερο από αυτό που η Βασιλική έχει να προσφέρει στην Ιστιοπλοϊκή κοινότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. ‘Έχοντας όχι μόνο την υποστήριξη των κορυφαίων της κατηγορίας αθλητών αλλά παράλληλα προσφέροντας μια συναυλία που πιστεύουμε ότι είναι απαράμιλλη του νησιού για την τελική βραδιά. Πέρυσι η Αγγλική μπάντα ‘Bowie Legacy’ και ‘Jim’ cover band έπαιξε μπροστά σε πλήθος εκατοντάδων θεατών έξω από το Δημαρχείο. Φέτος οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τρείς ώρες Classic Rock.

Άλλωστε όποιος ήταν και πέρυσι εδώ μπορεί να βεβαιώσει ότι ήταν μια εξαιρετική συναυλία»

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βασιλικής κ. Βακαλόπουλο Θάνο στο e-mail : thanosos3@gmail.com ή στο τηλέφωνο (+30)6946906886

Ή απλά επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook:
https://www.facebook.com/VassilikiWatersportsFestival/