Αρχική ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντιδρούν οι Ενώσεις ανάμεσα τους και η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας-«Όχι» στην «επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου» ακόμα και με… Grexit!

0

Αρνητικές στην δημιουργία της «επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου» είναι οι 35 Ενώσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ευ. Γραμμένου και συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 10/6 στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν τις προτάσεις που έκαναν για την «επόμενη μέρα» στην ΕΠΟ οι FIFA και UEFA.

1

H συγκεκριμένη επιτροπή, σύμφωνα με τις FIFA/UEFA προβλέπεται να είναι επιτροπή της ΕΠΟ στην οποία πλειοψηφία θα έχουν εκπρόσωποι της Super League. Η επιτροπή αυτή θα εισηγείται στην Ε.Ε. της ΕΠΟ σχετικά με θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η αντίδραση που υπήρξε από τις Ενώσεις ήταν έντονη. Επικράτησε η άποψη ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι περιττή από τη στιγμή που η Super League θα εκπροσωπείται με πέντε μέλη στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και θα μπορεί μέσω αυτών να εκφράσει τις θέσεις της για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

2

Mάλιστα, όπως ειπώθηκε, η θέση των Ενώσεων δεν θ’ αλλάξει ακόμα κι αν η FIFA αποφασίσει να επιβάλλει “Grexit”, κάτι για το οποίο προειδοποίησε στις συναντήσεις που είχε με τις Ενώσεις και τις ΠΑΕ.

3

Αυτό ανέφερε, μεταξύ, άλλων και ο Ευ. Γραμμένος στην εισηγητική ομιλία που έκανε ενημερώνοντας τις Ενώσεις για τη συνάντηση με FIFA/UEFA.

Eιδικότερα στη συνάντηση των Ενώσεων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Γραμμένου αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Να δοθεί αρνητική απάντηση στη FIFA για τη δημιουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

β) Να γίνει αποδεκτή η «επιτροπή παρακολούθησης» (monitoring committee) που θα διοριστεί από τη FIFA με την προϋπόθεση ότι όλα τα έξοδα που την αφορούν θα καλύπτονται από τη FIFA.

γ) Να γίνει δεκτή η πρόταση για μία ψήφο σε κάθε Ένωση και σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στη ΓΣ της ΕΠΟ.

δ) Να γίνει δεκτή η πρόταση για 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή αντί για 21μελή που είναι σήμερα. Σε αυτήν πέντε μέλη θα προέρχονται από τη Super League και ένα από τη Football League.

Tέλος ειπώθηκε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, θα προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ.

4

Οι 35  ΕΠΣ που βρέθηκαν στην συνάντηση ήταν: 1)Αθήνας 2) Ανατολικής Αττικής,  3)Αργολίδας 4)Αιτωλοακαρνανίας 5)Βοιωτίας 6)Αχαΐας 7)Δράμας 8)Δωδεκανήσων 9) Ευρυτανίας 10)Ζακύνθου 11)Ημαθίας, 12) Πιερίας 13)Πρέβεζας-Λευκάδας 14) Σέρρες 15) Σάμος  16)Φλώρινας 17)Φθιώτιδας 18) Φωκίδας 19)Χαλκιδικής 20)Σάλας 21)Χίος 22)Γρεβενά 23)Θεσσαλίας 24)Θράκης 25)Καβάλας 26)Καστοριάς 27)Κιλκίς 28)Κοζάνης 29)Κυκλάδες 30)Ηπείρου 31)Λέσβου 32)Μακεδονίας 33)Ξάνθης 34) Πέλλας, 35) Άρτας

Απουσίασε η ΕΠΣ Λάρισας, λόγω κηδείας φιλικού προσώπου του Ζ. Γρηγορίου.

πηγή: soccerplus.gr

photos: www.intime.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ