Ανέστης Ζώης: «Δείξαμε σοβαρότητα και το θέλαμε περισσότερο»

Στη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα του και ακολούθησε το αγωνιστικό πλάνο αλλά και στο ότι μέσα στο παιχνίδι φάνηκε ότι το ήθελαν περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλο στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Ανατολής Ανέστης Ζώης.

Αναλυτικά:

«Να ευχηθώ στο φίλο μου το Μάκη επειδή είναι στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας ότι καλύτερο και τα όνειρα του να πραγματοποιηθούν. Σήμερα παίζαμε έναν αγώνα που όπως κάποιοι γράψατε ζωής και θανάτου αφού κάποιος θα έμενε πίσω στη μάχη της παραμονή και κάποιος θα είχε ελπίδες. Νομίζω ότι κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι. Ήμασταν και πειθαρχημένοι και έτοιμοι ψυχολογικά τα παιδιά έδειξαν ότι το θέλουν πάρα πολύ δεν αγχώθηκαν που χάσαμε το πέναλτι, προσπαθήσαμε είχαμε ηρεμία δεν κινδυνεύσαμε μέσα στο παιχνίδι είχαμε υπομονή και δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο από την Πρέβεζα. Πήραμε μια νίκη δε σωθήκαμε ακόμη δεν ξέρω πόσους βαθμούς θα χρειαστούμε αλλά είναι σημαντική νίκη και προχωράμε».

Για το τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο και βγήκαν ανεπηρέαστοι από την απώλεια του πέναλτι: «Δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό που τους είπα στο ξεκίνημα ότι υπηρετούμε ένα πλάνο το οποίο και στο πρώτο ημίχρονο παρότι είχαμε κόντρα τον αέρα ελέγχαμε το παιχνίδι αλλά στο δεύτερο μέρος που είχαμε τον αέρα υπέρ μας πήραμε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο πετύχαμε και σχετικά νωρίς το γκολ και ήρθε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Δεν άλλαξε κάτι στο ημίχρονο συμβαίνουν αυτά. Ο Νάσιος είναι από τους καλύτερους παίκτες μας και δεν επηρεάστηκε που δεν έβαλε το πέναλτι η απόδοση του καλύπτει όλα τα υπόλοιπα γιατί αν γνωρίζετε αγωνίστηκε με μεγάλο πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα κυπέλλου».

Για τον αν χρειάζονται τρεις νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια: «Τι να πω. Τώρα ισοβαθμούμε τρεις ομάδες στους 30 βαθμούς και που θα πάει η γραμμή του υποβιβασμού δεν μπορεί να ξέρει κανένας. Εμείς από την πλευρά μας παίρνουμε χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς την Κυριακή και το επόμενο παιχνίδι είναι μετά από 15 μέρες στην έδρα μας με το Σούλι όπου πάλι θα θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το πόσο θα επηρεάσει την ομάδα στην προσπάθεια για την παραμονή τα ότι υπάρχει και αγώνας κυπέλλου: «Το ρόστερ από τα Χριστούγεννα και μετά και με τους τραυματισμούς που είχαμε έχει μαζέψει και η φυγή του Φίλιου που πήγε στο εξωτερικό. Τα παιδιά έδειξαν και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΠ ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα βάλουμε τις προτεραιότητες μας αλλά πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία».

Για το μυστικό της εικόνας που δείχνει η ομάδα μιας και το μπάτζετ που έχει δεν είναι εφάμιλλο άλλων ομάδων: «Το καλοκαίρι που κάναμε το ρόστερ παρότι αργήσαμε πάρα πολύ αν το δείτε είναι νεαροί ποδοσφαιριστές που ο μεγαλύτερος είναι 28 χρονών. Έχουμε παιδιά με φιλοδοξίες και που ζουν αυτό που παίζουν στην ομάδα. Σίγουρα τα οικονομικά μας δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν στηριζόμαστε σε αυτό, στηριζόμαστε στη φιλοδοξία και στην αγάπη για την ομάδα δεν υπάρχει κάτι άλλο»

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ-PASSPORTS.GR