Ανδρέας Κτενάς: «Ενισχύουμε σημαντικά τις αθλητικές υποδομές της Λευκάδας»

Ο κ. Ανδρέας Κτενάς μίλησε λεπτομερώς για την παραχώρηση από την ΓΓΑ ενός οικοπέδου στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδα για την δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου, για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Σύβρου, αλλά και για την χορήγηση επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία της Λευκάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ανδρέα Κτενά στο sportime24.gr

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, πρόσφατα διαβάσαμε για την παραχώρηση από την ΓΓΑ ενός οικοπέδου στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδα για την δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου. Τι προγραμματίζεται για τον συγκεκριμένο χώρο και ποιος ο λόγος που πήρατε αυτή την πρωτοβουλία;

Ανδρέας Κτενάς: Κοιτάξτε, η παραχώρηση του οικοπέδου στις Παλιές Αλυκές Λευκάδας, αποτελεί το επιστέγασμα μια τιτάνιας προσπάθειας, όπου απαιτήθηκε να προσπεραστούν οι πολύπλοκες και οι χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου, αλλά με συνέπεια, επιμονή και σκληρή εργασία καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φιλοδοξούμε ως Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο που θα αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για άθληση και για αναψυχή για όλους τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες.

Η ένδεια σε αθλητικές εγκαταστάσεις στην Λευκάδα είναι γνωστή και επειδή προέρχομαι από τον χώρο του αθλητισμού γνωρίζω άριστα τις ανάγκες σε αθλητικές υποδομές, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τ’ αθλητικά σωματεία της Λευκάδας στην καθημερινότητα τους.

Στις προθέσεις μας είναι η άρτια αξιοποίηση του χώρου, ανάλογα με τις ανάγκες άθλησης που υπάρχουν στο νησί.

Θεωρώ πως με τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουμε σημαντικά τις αθλητικές υποδομές και συμβάλλουμε στην ώθηση όλων, μικρών και μεγάλων στην άθληση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, κ. Κτενά πληροφορηθήκαμε ότι η Π.Ε. Λευκάδας θα κάνει έργο τοποθέτησης χλοοτάπητα και στο γήπεδο του Σύβρου Λευκάδας, όπου δυστυχώς το 2022 η τοπική ομάδα αγωνίζεται ακόμη σε χώμα. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια γι αυτό;

Ανδρέας Κτενάς: Βεβαίως! Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μεράκι κάποιον ανθρώπων που ασχολούνται με την  ομάδα του Α.Ο. Σύβρου, οι οποίοι με επισκέφθηκαν το γραφείο μου και μου έθιξαν το θέμα και παράλληλα μου ζήτησαν να πάρω πρωτοβουλία για την τοποθέτηση χλοοτάπητα. Όπως καταλαβαίνεται, ως άνθρωπος του αθλητισμού που σήμερα υπηρετεί την αυτοδιοίκηση από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, το είδα πολύ θετικά και κυρίως απολύτως δίκαιο το αίτημα της ομάδας και της τοπικής κοινότητας Σύβρου. Είναι απαράδεκτο τα νέα παιδιά το 2022 ν’ αγωνίζονται σε χωμάτινο γήπεδο και από την πλευρά μας οφείλουμε να τους παρέχουμε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες άθλησης.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα μεγάλο ποσό από το αποθεματικό της Π.Ε. Λευκάδας, σχεδόν 100.000 ευρώ και ο Δήμος θ’ αναλάβει το υπόβαθρο του γηπέδου. Είμαστε χαρούμενοι που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, τελικώς υπάρχει κοινή βούληση για την βελτίωση του γηπέδου του Σύβρου. Στόχος, την επόμενη σεζόν ο Α.Ο. Σύβρου ν’ αγωνίζεται σε ένα καλύτερο γήπεδο, με συνθετικό χλοοτάπητα και να προσελκύσει νέα παιδιά στο ποδόσφαιρο.

Άλλη μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελεί και η επιχορήγηση προς τα αθλητικά σωματεία. Πως προέκυψε ;

Ανδρέας Κτενάς: Μια  νομοθετική ρύθμιση της Γ.Γ.Α. και του κ. Αυγενάκη, μας έδωσε την δυνατότητα να συμβάλλουμε στα έξοδα μετακίνησης των αθλητικών σωματείων της Λευκάδας και των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου και το πράξαμε με μεγάλη χαρά εξασφαλίζοντας μια σημαντική πίστωση για όλες τις ομάδες. Αξιοποιήσαμε στο έπακρο την δυνατότητα αυτή. Φυσικά τα προβλήματα δεν λύνονται με την καταβολή της επιχορήγησης, ωστόσο είναι μια σημαντική βοήθεια. Αυτή την περίοδο γίνονται οι καταβολές των επιχορηγήσεων στα αθλητικά σωματεία της Λευκάδας που έχουν αγκαλιάσει αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία.

Από την πλευρά μας σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται στεκόμαστε δίπλα στις ομάδες και τους συλλόγους της Λευκάδας που κάνουν ένα τεράστιο αγώνα επιβίωσης υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες. Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά τους στον αθλητισμό για τις μεγάλες επιτυχίες που μας έχουν προσφέρει και θα είμαστε δίπλα τους και στο μέλλον!