Απόβαση στην Ευρώπη για τα πρώτα Honda Clarity Fuel Cell

First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

Τα πρώτα μοντέλα του Clarity Fuel Cell, του πιο προηγμένου οχήματος μηδενικών ρύπων της Honda, έφτασαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα. Τα πρώτα έξι οχήματα θα δοκιμαστούν με πελάτες σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη στο πλαίσιο του project Hydrogen for Innovative Vehicles (HyFIVE), που είναι μερικώς χρηματοδοτούμενο από την κοινοπραξία Fuel Cell & Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU).

First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

Το νέο Clarity Fuel Cell ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Honda στον τομέα αυτό. Είναι το πρώτο sedan κυψελών καυσίμου που φέρει ολόκληρη τη συστοιχία της μπαταρίας κάτω από το καπό, απελευθερώνοντας άφθονο χώρο στην καμπίνα για τη μεταφορά πέντε επιβατών. Μία πρόσφατη δοκιμή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος – US Environment Protection Agency (EPA) μέτρησε ωφέλιμη αυτονομία 589km, τη μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου οχήματος παραγωγής μηδενικών ρύπων.

First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

Το HyFIVE project στόχο έχει την προώθηση της διάδοσης και χρήσης της τεχνολογίας οχημάτων κυψελών καυσίμου και της σχετικής υποδομής σε όλη την Ευρώπη. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμή, 185 οχήματα κυψελών καυσίμου από πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες σε Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Βρετανία.

First Honda Clarity Fuel Cell Arrives in Europe

HyFIVE project

Το HyFIVE είναι ένα project χρηματοδοτούμενο από το FCHJU (http://www.fch.europa.eu/) που παρέχει οχήματα και σταθμούς σε τρεις Ευρωπαϊκές περιοχές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HyFIVE, μπορείτε να δείτε στο http://www.hyfive.eu/




Πηγή: automoto.com.gr