Αφαιρούνται οι ποινές από ομάδες, ποδοσφαιριστές, παράγοντες στους αγώνες που δεν διεξήχθησαν

Στα «ψιλά» πέρασε μια πολύ σημαντική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σε ότι αφορά τις εναπομείναντες ποινές.

Από τις 22 Μαϊου 2020, εδώ στο INSPORT.GR είχαμε επισημάνει ότι θα έπρεπε οι ποινές που δεν εκτίθηκαν λόγω της διακοπής θα έπρεπε να αφαιρεθούν.

Δηλαδή οι ποινές σε σωματεία, ποδοσφαιριστές και παράγοντες, οι οποίες περιελάμβαναν αγωνιστικές θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τους αγώνες που δεν έγιναν, λόγω της ξαφνικής διακοπής.

Για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε τιμωρηθεί για 4 αγωνιστικές λόγω κάποια κόκκινης κάρτας και στο πρωτάθλημά του απέμεναν 3 αγωνιστικές θα πρέπει να εκτίσει ακόμα 1 και να μην μεταφέρει ολόκληρη την τιμωρία στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σκεπτόμενη λογικά και σωστά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να προσμετρηθούν (ας πούμε «χαριστούν») οι αγωνιστικές που δεν έγιναν στις ποινές όλων των παραπάνω.

Η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ:

«Αποφάσισε να προσμετρηθεί στην έκτιση των ποινών ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και ομάδων, κατά το μέρος που θα μπορούσαν να εκτιθούν, οι εναπομείναντες αγώνες τους μέχρι τη λήξη των πρωταθλημάτων που συμμετείχαν».

Μένει βέβαια η διευκρίνιση από την κάθε ΕΠΣ σε περιπτώσεις που υπήρχαν playoff/out, τελικοί κυπέλλου κλπ και πόσες αγωνιστικές θα αφαιρεθούν από την κάθε ποινή.
Η απόφαση ισχύει και τη Γ’ εθνική.