Βρακάς: «Αναβολή της αναδιάρθρωσης για να πάψουν οι φήμες περί εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων»

Σαφή θέση υπέρ της αναβολής της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, με αφορμή την κωλυσιεργία κατάθεσης της τροπολογίας από τον κ. Βασιλειάδη, η οποία δημιουργεί πλέον εύλογες καχυποψίες για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, όταν και αν αυτή τελικά έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

photo: intime.gr

Ο κ. Βρακάς καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «εκτιμώ πως η μόνη σωστή λύση για να πάψουν οι εκατέρωθεν φωνές περί “αδιαφάνειας” και εξυπηρέτησης συμφερόντων και οι συγκρούσεις που μόνο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η αναβολή της αναδιάρθρωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ή ίσως ένα καλύτερο σχεδιασμό αυτής».

Η παρέμβαση αυτή του κ. Βρακά έρχεται λίγες μόλις μέρες (7/5) πριν την έλευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Ιωάννινα, όπου και πολλοί ακόμα τοπικοί φορείς αναμένεται να του θέσουν το θέμα της αναβολής της αναδιάρθρωσης, μεταξύ φυσικά και άλλων θεμάτων που απασχολούν την Ήπειρο και τον Νομό Ιωαννίνων. Θυμίζουμε ότι ανακοινώσεις, ψηφίσματα, επερωτήσεις στη Βουλή και επιστολές έχουν στείλει ο Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειακές παρατάξεις, Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, Ένωση ξενοδόχων, ο βουλευτής κ. Τασούλας κ.α.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βρακά:

«Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη συνάντηση που είχαμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η ΕΠΟ, η Superleague, η Football League με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στην οποία του εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της αναδιάρθρωσης και την πρότασή μας να ισχύσει αυτή από τον επόμενο χρόνο, κάτι που δεν εισακούστηκε.
Ωστόσο ο κ. Υφυπουργός και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν φέρει την τροπολογία στη Βουλή για την οριστική επικύρωση της απόφασης με αποτέλεσμα να προκαλείται μια έντονη παραφιλολογία για το στόχο της αναδιάρθρωσης. Δημιουργείται έτσι μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι μέσω της αναδιάρθρωσης επιχειρείται να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες, να ευνοηθούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και σωματεία και να αδικηθούν άλλα. Η ψήφιση στη Βουλή της αναδιάρθρωσης μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και με διαμορφωμένη την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων που μέχρι τότε δεν θα γνωρίζουν αν υποβιβάζονται, προβιβάζονται ή παραμένουν στην κατηγορία είναι δεδομένο ότι τροφοδοτεί αυτή τη συζήτηση που κάθε άλλο παρά τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γνωρίζοντας προσωπικά και έχοντας συνεργαστεί σε διάφορα θέματα με τον υφυπουργό κ. Βασιλειάδη, είμαι βέβαιος πως δρα με στόχο τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ο υπουργός που σε όλη τη θητεία του υπήρξε σταθερός σύμμαχος των προσπαθειών και δράσεων της ΕΠΟ για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας, που συνέβαλε καθοριστικά στο να εγκατασταθεί το V.A.R. που θα συμβάλλει καθοριστικά στο πλάνο μας για την κατασκευή του Προπονητικού Κέντρου των Εθνικών ομάδων, που επιδιώκει να αναβαθμίσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη με τη διεκδίκηση των διοργανώσεων του EURO και του Μουντιάλ.
Ως εκ τούτου αδυνατώ να κατανοήσω την τωρινή κωλυσιεργία στην επικύρωση και από τη Βουλή της αναδιάρθρωσης εξαιτίας της οποίας αναπτύσσεται η παραφιλολογία που ανέφερα, που είμαι βέβαιος ότι δεν τιμά κανέναν, πόσο μάλλον τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος ουδέποτε έχει δείξει ότι κινείται βάσει προσωπικών ή πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τα πρωταθλήματα να φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους σε λίγες ημέρες, εκτιμώ πως η μόνη σωστή λύση για να πάψουν οι εκατέρωθεν φωνές περί “αδιαφάνειας” και εξυπηρέτησης συμφερόντων και οι συγκρούσεις που μόνο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι η αναβολή της αναδιάρθρωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ή ίσως ένα καλύτερο σχεδιασμό αυτής.  
Με τιμή
Βρακάς Κωνσταντίνος
Μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 2/5/2019
πηγή: super-fm.gr