Γ΄ Εθνική: Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων για τον αριθμό ομίλων

Διαβούλευση μεταξύ των ομάδων της Γ΄ Εθνικής για τον αριθμό των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Αυτή την απόφαση έλαβε χθες η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, η οποία ενώ αρχικά συζητούσε το θέμα της καθυστερημένης έναρξης και των πολλών εμβόλιμων ημερομηνιών, τέθηκε στο τραπέζι η ιδέα, την απόφαση να την πάρουν οι ίδιες οι ομάδες.

Αυτό θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, με ένα ειδικό σύνδεσμο τον οποίο θα στείλει η Ομοσπονδία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τη κάθε ομάδας. Η διαδικασία αυτή ξεκινάει από σήμερα και η διαβούλευση μέσω της τηλεδιάσκεψης, θα γίνει την προσεχή Κυριακή το μεσημέρι, στις 12.

Με τον τρόπο αυτό, η ΕΠΟ θέλει να δώσει στις ομάδες της Γ΄ Εθνικής τον λόγο, να προτείνουν αυτές τον τρόπο της διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας ότι πολλές από αυτές διαθέτουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να υπόκεινται σε συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και μετακινήσεις.

Η χθεσινή απόφαση, η οποία από ηλειακής πλευράς είναι θέμα που αφορά τον Αίαντα και τον Πανηλειακό, συνοδεύτηκε και από μια άλλη απόφαση, η οποία αφορά τις ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα.

Έτσι λοιπόν, η ΕΠΟ αποφασίζει να παρατείνει την προθεσμία ολοκλήρωσης των τοπικών πρωταθλημάτων και της υποχρέωσης της κάθε ΕΠΣ να δηλώσει τον Πρωταθλητή της για τα παιχνίδια ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Ενώ η αρχική ημερομηνία ήταν στις 13 Απριλίου, αυτή παρατείνεται έως τις 8 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι και η Ηλεία, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των Πλέι Οφ, το Πρωτάθλημα της Α1 των τριάντα αγωνιστικών, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί πιο ομαλά. Ουσιαστικά η ΕΠΟ, αποφασίζει να ρεφάρει το χαμένο εικοσαήμερο λόγω της αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

πηγή: ilia.news