Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 μίλησε σχετικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δανιήλ

«Τη Δευτέρα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις, όσον αφορά τον καταρτισμό των ομίλων στη Γ’ εθνική κατηγορία και υπολογίζουμε ότι στις 13 Νοεμβρίου θα έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε πέντε ή έξι ομίλους. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις, για να περιορίσουμε οποιαδήποτε αδικία προκύψει από τον καταρτισμό των ομίλων.

Ως επιτροπή πρωταθλήματος από πέρυσι είχαμε σχεδιάσει το πρωτάθλημα. Άλλο αν συμβαίνουν όλα αυτά που βλέπουμε, δυστυχώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Γ’ Εθνική θα είναι ένα πιο ανοιχτό πρωτάθλημα, θα υπάρχουν μεγαλύτερες μετακινήσεις, μετά και τον περιορισμό των ομάδων. Από την άλλη, αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει να βρει κάποια στιγμή το νόημα της ύπαρξης του. Να αγωνίζονται τουλάχιστον εννέα Έλληνες ποδοσφαιριστές και να αναδεικνύονται από αυτό το πρωτάθλημα παίκτες που αργότερα θα γίνουν επαγγελματίες και θα παίξουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Για να συμβεί αυτό, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παίζουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όχι σε ένα τουρνουά των 10-12 ομάδων, όπως γινόταν παλαιότερα.

Στην Ελλάδα το να προγραμματίζεις για τρία χρόνια είναι τρομερά δύσκολο. Ωστόσο, πρέπει να προβληματίσει όλους μας για το τι φταίει. Η προσωπική μου άποψη είναι, πως όσο η πολιτεία θα παρεμβαίνει στα του ποδοσφαίρου, όσο αυτό το περιβόητο αυτοδιοίκητο θα καταπατείται με νόμους έξω από το ποδόσφαιρο, έξω από τα καταστατικά και τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, δυστυχώς θα έχουμε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Δεν μπορεί να κερδίζεις πρωτάθλημα σε όμιλο και να μην ανεβαίνεις κατηγορία. Πρέπει να εκλείψουν αυτές οι παθογένειες και θα πρέπει επιτέλους το ποδόσφαιρο να αποφασίζει το ίδιο για πώς θα λειτουργεί.

Η τωρινή διοίκηση δεν σταματά στον προγραμματισμό των τεσσάρων ομίλων των 18 ομάδων, αλλά προχωράει και ακόμα μακρύτερα. Ο στόχος για τη Γ’ Εθνική θα πρέπει να είναι τέσσερις όμιλοι των 16 ομάδων. Για να γίνει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και να επιφέρει έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικά. Πρέπει να σκεφτούμε το φάκελο κάθε ομάδας, τα γήπεδα στα οποία γίνονται τα παιχνίδια, να δούμε τη χωρητικότητα των γηπέδων, τις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για να αναβαθμιστεί και να πουληθεί το προϊόν χορηγικά και τηλεοπτικά».