Δημήτρης Μαγκαφίνης: «Η νίκη μας φτιάχνει την ψυχολογία για να συνεχίσουμε»

 Ένα επίσημο ματς εν μέσω προετοιμασίας βοηθάει σίγουρα στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την δουλειά που γίνεται.

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Μετά την πρόκριση ο Δημήτρης Μαγκαφίνης δήλωσε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς με τα Σέλλανα και στάθηκε στα κέρδη αυτού: “Κερδίσαμε το ματς, γνωρίζουμε όμως ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Το γκολ των αντιπάλων μας προήλθε από κακή αμυντική λειτουργία σε οργανωμένη άμυνα. Μετά βγάλαμε εκνευρισμό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τρεξίματα, γυρίσαμε το σκορ και μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ”.

Ο προπονητής του Τηλυκράτη συνέχισε λέγοντας: “Τα νεύρα που βγάλαμε άφησαν αρνητική εντύπωση. Μιλήσαμε στην ανάπαυλα, βρήκαμε την ηρεμία μας, με τις εσωτερικές αλλαγές αλλάξαμε τον ρυθμό και κερδίσαμε. Η νίκη μας φτιάχνει την ψυχολογία για να συνεχίσουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, καθώς είναι και αυτά ματς που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την απαιτούμενη συνοχή”.

Για την αξία της νίκης-πρόκρισης στην αυτοπεποίθηση των νέων παικτών, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης τόνισε: “Έχουμε παίκτες που έπαιζαν σε ομάδα Κ20 και στο ματς αυτό πήραν το χρίσμα. Το αποτέλεσμα θα τους φτιάξει την αυτοπεποίθηση, ενώ τους βοηθάει να καταλάβουν και τις συνθήκες της κατηγορίας που θα αγωνιστούν. Όσο νωρίτερα καταλάβουν τα νέα δεδομένα, τόσο καλύτερα για αυτούς και φυσικά για την ομάδα που έχει θέσει ένα υψηλό στόχο”.