Διακοφώτης: «Μας έχουν ξαναπεί από την Πολιτεία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πως θα ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική, αλλά δεν έγινε»

Με πλατύ χαμόγελο και αίσθημα δικαίωσης άκουσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της Football League την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της κατηγορίας. Πλέον, αφού η έναρξη της Football League δρομολογήθηκε, σειρά παίρνει η Γ’ Εθνική, όπου ο ΠΣΑΠ δεσμεύθηκε πως θα συνεχίσει τον αγώνα του για να ξεκινήσει και αυτή η κατηγορία.

Για το θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Διακοφώτης τήρησε στάση αναμονής και δε θέλησε να εκφράσει γνώμη σχετικά με το αν θα ανοίξει ο δρόμος για τη Γ’ Εθνική, ενώ σχετικά με το τι θα γίνει με τις αμοιβές των διαιτητών προτίμησε να μην πάρει προσωπική θέση.

«Μας έχουν ξαναπεί από την Πολιτεία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πως θα ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική, αλλά δεν έγινε» είπε ο κ. Διακοφώτης τηρώντας επιφυλακτική στάση στις διαβεβαιώσεις που φέρεται να έχει λάβει ο ΠΣΑΠ για την έναρξη των προπονήσεων τις επόμενες 15 ημέρες. «Περιμένουμε την Παρασκευή να δούμε αν οι λοιμωξιολόγοι θα επιτρέψουν την έναρξη των προπονήσεων, αλλά δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος» τόνισε ο έμπειρος παράγοντας.

Στην ερώτηση για το ποιος θα πληρώνει τα δειγματοληπτικά τεστ των ομάδων και των διαιτητών, ο κ. Διακοφώτης είπε: «Εχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένουμε την απάντηση. Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι τα τεστ να γίνονται από τους Δήμου ή τις Περιφέρειες μέσω του Υπουργείο Εσωτερικών και να μην επιβαρύνονται οι ομάδες με το κόστος. Φαντάζομαι πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανέναρξη των προπονήσεων, θα έχουμε την απάντηση στο αίτημά μας».

Κλείνοντας για το αίτημα των ομάδων να μειωθεί το κόστος των διαιτησιών, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, αν και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν θέλησε να απαντήσει για το αν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Αυτή θα είναι μια απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Αναμένουμε τις αποφάσεις της Παρασκευής και τότε θα κινηθούμε».

πηγή: liganews.gr