Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Φέντερερ

Τέλος η χρονιά για τον Ρότζερ Φέντερερ. Με μήνυμά του στο facebook, ο Ελβετός τενίστας ανακοίνωσε ότι δεν θα καταφέρει να εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προκειμένου να πετύχει την πλήρη αποκατάστασή του από το χειρουργείο στο γόνατο.

Μάλιστα, ο 35χρονος δεν θα απουσιάσει μόνο από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός αλλά και από κάθε αγωνιστική υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2016.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

“Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που ανακοινώνω ότι δε θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελβετία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και ότι θα χάσω την υπόλοιπη σεζόν για το 2016. Σκεπτόμενος όλες τις επιλογές μου και μετά από συμβουλή των γιατρών μου αλλά και της ομάδας μου, πήρα τη δύσκολη απόφαση να βάλω ένα τέλος στο 2016 για να κάνω εκτεταμένη αποκατάσταση από το χειρουργείο μου στο γόνατο. Οι γιατροί με συμβούλευσαν, ότι αν ήθελα να είμαι στο Tour χωρίς τραυματισμούς τα επόμενα χρόνια, όπως και θα ήθελα, θα πρέπει να δώσω στο γόνατό μου και το κορμί μου, τον κατάλληλο χρόνο για πλήρη αποκατάσταση.

Είναι δύσκολο να χάνω την υπόλοιπη σεζόν. Παρόλα αυτά, αυτή η εμπειρία με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν στην καριέρα μου, έχοντας λίγους τραυματισμούς. Η αγάπη που έχω για το τένις, τον ανταγωνισμός, τα τουρνουά και φυσικά εσάς, τους θαυμαστές μου παραμένει άθικτη. Έχω περισσότερο κίνητρο από ποτέ και θα βάλω όλη μου την ενέργεια για να επιστρέψω δυνατός, υγιής και σε καλή κατάσταση, για να παίξω επιθετικό τένις το 2017.

Σας ευχαριστώ για την συνεχιζόμενη υποστήριξη,

Ρότζερ”.


 

Πηγή: contra.gr