Ηλίας Γκίκας: Είναι τρομερό το συναίσθημα να βγαίνεις πρωταθλητής

Απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του να αφήσει τον Βόλο και να μετακινηθεί στην Λευκάδα το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στον Τηλυκράτη, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο magnesiasports, ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής Ηλίας Γκίκας.

Παράλληλα, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε για τη συνεργασία του με τον προπονητή του, Ανδρέα Παντζιαρά, την πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου το περασμένο καλοκαίρι και τα μπαράζ ανόδου που έρχονται σε ένα δεκαήμερο.

Αναλυτικά ο Ηλίας Γκίκας μίλησε στο Magnesiasports:

Για τη σεζόν που διανύει φέτος με τον Τηλυκράτη:

«Αυτό που ζω φέτος στη Λευκάδα είναι πολύ ωραίο. Βγήκαμε πρωταθλητές και νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να επιλέξω τον Τηλυκράτη το καλοκαίρι. Είχα προτάσεις από τον Βόλο, είχα αρκετές πιέσεις να μείνω στην πόλη, αλλά τελικώς η επιλογή μου να αποχωρήσω μου “βγήκε” 100%. Αυτό που συμβαίνει εδώ, δεν το έχω ξανασυναντήσει. Βγαίνουμε έξω, μας αναγνωρίζει και μας χαιρετά ο κόσμος, πράγμα που εγώ προσωπικά δεν το έχω ζήσει ούτε στον Βόλο. Το κλίμα είναι τρομερό, η διοίκηση ό,τι λέει, μέχρι σήμερα το έχει τηρήσει και γι’ αυτό είμαστε κι εδώ που είμαστε. Αν η διοίκηση δεν τηρούσε τις υποσχέσεις της, θα είχαμε άλλα προβλήματα που δε θα μας επέτρεπαν να κάνουμε πρωταθλητισμό.

Είναι τρομερό το συναίσθημα να βγαίνεις πρωταθλητής και όλες οι ομάδες, στον όμιλό μας, να λένε πως ο Τηλυκράτης είναι η καλύτερη ομάδα και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Επαναλαμβάνω, δικαιώθηκα για την επιλογή μου και δεν το μετανιώνω που ήρθα εδώ».

Για τη συνεργασία του με τον Ανδρέα Παντζιαρά και για τη συμβολή του 42χρονου τεχνικού για την μεταγραφή του:

«Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα πέρσι με τη φανέλα του Ρήγα ήταν εδώ, στη Λευκάδα, με αντίπαλο τον Τηλυκράτη. Στο τέλος του αγώνα αυτού, ο κ. Παντζιαράς έπιασε τον συμπαίκτη μου τότε, τον Γκάγκα, και του είπε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, πόσα λεφτά θέλει αυτός ο παίκτης για να έρθει του χρόνου εδώ. Ο Γκάγκας μου μετέφερε την ερώτηση, του είπα εγώ ένα ποσό κι ο Τηλυκράτης μου έκανε πρόταση, πριν καν τελειώσει η σεζόν, με το ποσό που ανέφερα. Ήμουν καθαρά επιλογή Παντζιαρά. Η μεταγραφή μου στον Τηλυκράτη έχει να κάνει καθαρά με αυτόν τον άνθρωπο.

Όσον αφορά τη συνεργασία μας, θαυμάζω σε αυτόν τον προπονητή το γεγονός ότι μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι στη ροή του, με τον τρόπο που κοουτσάρει. Ξέρει πώς να κερδίζει κι αυτός τα ματς, πολλά παιχνίδια του Τηλυκράτη δεν τα κέρδισαν μόνο οι ποδοσφαιριστές, τα κέρδισε κι αυτός με τον τρόπο του. Μπορεί να σου δώσει πράγματα μέσα στο γήπεδο. Οι περισσότεροι προπονητές σου λένε κάποια πράγματα πριν ξεκινήσει ένα ματς ή στο ημίχρονο. Αυτός μπορεί να σε βοηθήσει και να σου αλλάξει την ψυχολογία, ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Έχουμε τρομερή επικοινωνία, όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου με τον κ. Παντζιαρά».

Για το αν είχε πρόταση από ομάδα του Βόλου το καλοκαίρι:

«Η ομάδα που μου έκανε πρόταση το καλοκαίρι από τον Βόλο ήταν ο Ολυμπιακός. Όπως στη Λευκάδα, υπήρχε ένας άνθρωπος που με ήθελε πάρα πολύ, έτσι συνέβη και με τον Ολυμπιακό και τον κ. Μπράτσο, ο οποίος είχε μιλήσει στον κ. Ζιώγα για μένα και με ήθελαν. Απλά, ο κ. Παντζιαράς από τον περσινό Φεβρουάριο μέχρι το τέλος της χρονιάς που πέρασε, επέμενε κι είχα ακούσει ότι είχε απορρίψει πολλούς ποδοσφαιριστές, επειδή ήθελε εμένα στον Τηλυκράτη. Βέβαια, δε δέχτηκα αμέσως την πρότασή του, το σκέφτηκα πολύ, καθώς υπήρχε ενδιαφέρον κι από τον Ολυμπιακό κι από άλλες ομάδες εκτός Βόλου.

Κολακεύτηκα, όμως, από το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Τηλυκράτη, είχα ακούσει και πολύ καλά λόγια για τον προπονητή κι αποφάσισα να έρθω εδώ. Εκ του αποτελέσματος, πιστεύω ότι δικαιώθηκα, γιατί μόνο με τον Τηλυκράτη θα μπορούσα να κάνω πρωταθλητισμό φέτος».

Για τα πλέι-οφ ανόδου της Γ’ Εθνικής:

«Εγώ θεωρώ, χωρίς να πιστεύω πως είμαι παράλογος, ότι όλες οι ομάδες, μέχρι να μπούμε στο γήπεδο, για να ξεκινήσει η διαδικασία, έχουμε ίσες πιθανότητες να αλλάξουμε κατηγορία. Κάποιες ομάδες έχουν διαφημιστεί λίγο περισσότερο. Εμείς δεν έχουμε την ίδια διαφήμιση, καθώς δεν έχουμε το brand name που έχει ο Ηρακλής ή τα ονόματα διοικητικά που έχει ο ΝΠΣ, αλλά για να βγήκαμε κι εμείς πρωταθλητές, σίγουρα κάτι καλό έχουμε να δείξουμε. Σίγουρα, ο ΝΠΣ έχει μία πολύ καλή κι έμπειρη ομάδα. Τον παρακολουθούσα σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Τηλυκράτης είναι η καλύτερη ομάδα που έχω βρεθεί ποτέ, οπότε την πιστεύω πάρα πολύ. Δεν μπορώ να πω πως δεν έχουμε καλές πιθανότητες, σίγουρα ίσως έχουμε λίγες λιγότερες από τον ΝΠΣ, αλλά πιστεύω πως με τις υπόλοιπες δύο είμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο.

Ο Ηρακλής είναι μία πολύ ιστορική ομάδα, με καλούς παίκτες. Παίζουν με πάθος και δίνουν τα πάντα κάθε Κυριακή για το καλύτερο. Θεωρώ, όμως, πως δε διαφέρει πολύ αγωνιστικά από εμάς. Σχετικά με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά και δεν μπορώ να κρίνω. Είναι μία έμπειρη ομάδα, με παίκτες που γνωρίζουν τις εθνικές κατηγορίες. Αυτό που μπόρεσα να διακρίνω είναι το γεγονός ότι είναι μία σκληρή ομάδα που ποτέ δεν παρατά τα παιχνίδια. Θεωρώ, εκ κατακλείδι, πως καμία ομάδα δεν είναι “αχτύπητη”, όλες έχουν κάποιες αδυναμίες. Έχουμε σίγουρα πιθανότητες να μπούμε στη δυάδα».