Ο Απόλλων Λάρισας πέρασε (1-0) από την Άρτα

Ο Απόλλων Λάρισας πέρασε (1-0) από την έδρα του Καραϊσκάκη Άρτας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα αήττητος.

photo: intime.gr

Σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, αήττητος παραμένει ο Απόλλων Λάρισας. Οι Θεσσαλοί πέρασαν με 1-0 από την έδρα του Καραϊσκάκη Άρτας και αυτή τη φορά δεν «καθάρισαν» οι Βραζιλιάνοι, αλλά ένας Έλληνας, ο Κώστας Χατζής, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 30′ και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Οι «κυανόλευκοι» του Μαρσέλο Τροΐζι εκμεταλλεύτηκαν μία στατική φάση για να πάρουν το προβάδισμα, άντεξαν στην πίεση και διεύρυναν το φετινό τους αήττητο. Ο Καραϊσκάκης από την άλλη πλευρά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό, αν και διαμαρτυρήθηκε στη φάση του γκολ και υποστήριξε ότι δεν υπήρχε φάουλ.

Οι γηπεδούχοι με φόρα από το σερί θετικών αποτελεσμάτων μπήκαν στο ματς ορεξάτοι, ώστε να διακόψουν το αήττητο σερί του Απόλλωνα Λάρισας. Είχαν τον έλεγχο και την κατοχή και στο 19′ κατέγραψαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με τον Χούσο. Δύο λεπτά μετά ο Μαντζάρης έσωσε την εστία του σε προσπάθεια του Χρούσιελ, αλλά στο 30′ οι Θεσσαλοί από στατική φάση πήραν το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα, από φάουλ που αμφισβήτησαν οι Αρτινοί και το οποίο εκτέλεσε ο Μαρκολίνο, ο Χατζής στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας με το δεύτερο φετινό του τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε αρκετή ένταση. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι αψιμαχίες ήταν το κύριο στοιχείο του αγώνα, με τους Θεσσαλούς να κρατούν το προβάδισμα και τον Καραϊσκάκη Άρτας να αυξάνει την πίεση. Μάλιστα, από το 67′ και έπειτα οι «πράσινοι» έπαιξαν με δύο επιθετικούς για να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μαντζάρη και υποκλίθηκαν στον πρωτοπόρο.

Σκόρερ: 30′ Χατζής

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Παπανίκου, Καψάλης, Χρούσιελ, Παντίδος, Καπίας, Μασούρας (57′ Μαχαίρας), Ψιάνος (67′ Λίτσκας), Χούσος, Κάκκο (80′ Παπαδόπουλος), Άλεξιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο (90’+3′ Καμπέρης), Πολέτο (62′ Λίταινας), Τασιούλης (87′ Καρατάσιος), Λουκάο.

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Κουρέντας (Τρικάλων), Φαλτάκας (Γρεβενών)

πηγή: footballleaguenews.gr