Λύτρωση στο 91′ για τον Θεσπρωτό, 2-1 τον Μέγα Αλέξανδρο Kαλλιθέας

Χορταστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, ειδικότερα από πλευράς Θεσπρωτού, έγινε στο Στάδιο Ηγουμενίτσας, με το «πλατανόφυλλο» πάντως να φτάνει τελικά στη νίκη με 2-1 στα… χασομέρια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και ουσιαστικά έκλεισαν στα καρέ της την Kαλλιθέα σε όλη τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου.

Ο Βαγγ.Κωνσταντίνου είχε οριζόντιο δοκάρι στο 23΄ σε προσπάθεια για σεντρα και ο Πόζογλου δύο άστοχα σουτ από καλή θέση σε 26΄ και 30΄. Στο 31΄ ο Κράτσιος έδιωξε σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Φούντουλα ενώ στο 34΄ ο Νόνης πιο ψηλά απ΄ολους πήρε την κεφαλιά η οποία έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο του εντός έδρας πέναλτι μετά από 2,5 χρόνια κέρδισε ο Θεσπρωτός στο 38′ για ανατροπή του Γκόλια από τον Κράτσιο. Λίγο έλειψε ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας να αποκρούσει την εκτέλεση του Πόζογλου, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει το 1-0 στο 39′, για το προβάδισμα του Θεσπρωτού στο ημίχρονο.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Θεσπρωτό ξεκίνησε το β΄ μέρος, αλλά ο Γκόλιας με πλασέ δεν καταφερε να σημαδέψει εντός εστίας από το ύψος του πέναλτι. Ο ακίνδυνος ως το 63΄ Μέγας Αλέξανδρος, ξαναμπήκε στο ματς σε εκείνο το λεπτό, καθώς ο Πόζογλου είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα εκτός φάσης. Με το πόδι ο Κράτσιος έσωσε ένα σίγουρο 2-0 στο 73΄ έπειτα από το κοντινό πλασέ του Βασ.Κωνσταντίνου.

Τρικυμία στην άμυνα του Θεσπρωτού στο 84′, ο Σταυρίδης δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Σαλβαρίνα για το 1-1 της Καλλιθέας με πλασέ, σε μία από τις μετρημένες επισκέψεις της στα καρέ του Κωνσταντάκου.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο γκολκίπερ του Θεσπρωτού τροφοδότησε με μακρινό βολέ τον Γώγο στην πλάτη της καστοριανής άμυνας, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να καταφέρνει, μετά από μία ντρίμπλα, να τρυπώσει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Κράτσιου, για το γκολ της νίκης (2-1 στο 91′ ).

Ο Θεσπρωτός έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο γκολ στο 92΄ αλλά ο Κράτσιος σταμάτησε με μεγάλη απόκρουση τον Ευθυμίου στο τετ-α-τετ. Με 8 παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Θεσπρωτός, λόγω αποβολών των Πανταζή και Κασαρατέ για καθυστέρηση, στο 93΄.

Θεσπρωτός (Μουρούτης): Κωνσταντάκος, Κωνσταντίνου Ε., Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Κασαρατέ, Φούντζούλας (93′ Μητσέλος), Γώγος, Γκόλιας (68΄ Βασ.Κωνσταντίνου), Τοπάλι (56΄Ευθυμίου), Πόζογλου

Μ. Αλέξανδρός (Βόλτσης): Κράτσιος, Τσόπρας, Τάσιος, Μίνος, Ηλιας, Σαλβαρίνας, Παπαθανασίου (81′  Παπαδημητρίου), Γκεκας (76′  Μηλιάτης), Νικολόπουλος, Παπαδόπουλος, Χασάϊ.

πηγή: theball.gr