Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Μακεδονικός Φούφα 2-0

Μπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος  Καλλιθέας να πέτυχε σήμερα μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο Μακεδονικό Φούφα, ωστόσο, οι ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία εξανεμίστηκαν οριστικά, αφού την ίδια ώρα ο Τηλυκράτης Λευκάδας, σημείωνε απίστευτο  διπλό σωτηρίας με το 0-3 στον Ναυπακτιακό, βάζοντας, παράλληλα, φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας!
Ήταν ένα αποτέλεσμα που έβαλε «ταφόπλακα» για την ομάδα της Καλλιθέας, η οποία παρά τη νίκη της, τελικά υποβιβάζεται και μαθηματικά στην Α’ ΕΠΣ Καστοριάς, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Επίσης, η κατάσταση στην κορυφή μετά τα σημερινά αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής πήρε φωτιά με 4 ομάδες να διεκδικούν την άνοδο, ενώ στην μάχη του τίτλου, μπήκε πλέον για τα καλά και ο Θεσπρωτός.

                                              Με πρωταγωνιστή τον Ηλία που σκόραρε δις
Η ομάδα της Καλλιθέας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επέβαλλε τον δικό της ρυθμό και μετά από μία ικανοποιητική εμφάνιση έφτασε δίκαια στο τρίποντο, το οποίο, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, σφραγίζοντας και μαθηματικά την επιστροφή της στο τοπικό πρωτάθλημα.

Οι κυανοκίτρινοι με το… καλημέρα (4’) άνοιξαν το σκορ όταν ο Ηλίας με φοβερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπίντση (1-0). Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η… απάντηση από τον Φούφα, με τον Μαυροματίδη να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Κράτσιου.

Στη συνέχεια η Καλλιθέα ανέβασε ρυθμό και στο 25’ ο Μηλιάτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αστοχώντας από ευνοϊκή θέση, ενώ στ ο28’ σε ανατροπή του Ηλία μέσα στην περιοχή, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (54’) η Καλλιθέα κλείδωσε τη νίκη, όταν ο Ηλίας και πάλι με ωραία ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0, ενώ λίγο αργότερα (59’) ο ίδιος παίκτης με κοντινό σουτ σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 82’ σεντρα-σουτ του Λουδοβάρη απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπίντσης, ενώ στο 87’ ο Κράτσιος με εντυπωσιακή επέμβαση εξουδετέρωσε σε κόρνερ σουτ του Τοπάλη.

ΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Κράτσιος, Τσόπρας, Ηλίας, Λαδάς, Μήνος, Σαλβαρίνας, Μηλιάτης (90’ Παπαδημητρίου), Γκέκας, Τάσιος (21’ λ.τ. Λουδοβάρης), Αντωνιάδης (80’ Παπαδόπουλος), Χασάι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ : Μπίντσης Τ., Σιδηρόπουλος, Σβίρος (55’ Σβίρος), Τακίδης, Τζουβάρας (83’ Λιάπτσης), Μπίντσης (70’ Ευθυμιάδης), Τοπαλής, Μόσχος  (76’ Σπανδωνίδης), Χαϊτάς, Καλογιαννίδης, Μαυροματίδης.

πηγή: sentranews.gr