Με μεγάλη επιτυχία έγινε η προπονητική ημερίδα (video+photos)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Epirus Palace πραγματοποιήθηκε η προπονητική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Προπονητών Ιωαννίνων μαζί με την ΕΠΣΗΠ.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν από πλευράς της ΕΠΣΗΠ ο πρόεδρος Κώστας Βρακάς, ο Αντιπρόεδρος Λάζαρος Κιτσάκης, ο ταμίας Κώστας Λιανός και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών.

Στους προπονητές παρουσίασαν τρεις θεματολογίες ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Αντώνης Νικοπολίδης που ανέλυσε την φιλοσοφία του παιχνιδιού, ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Θεόδωρος Ελευθεριάδης που ανέπτυξε την ατομική βελτίωσε σε ποδοσφαιριστές από 15 ως 17 ετών, την εξάσκηση στην επιθετική ζώνη και ασκήσεις κατά άτομο και σε γκρουπ και ο γυμναστής της Εθνικής Ελπίδων Νεκτάριος Πανταζής ο οποίος ανέλυσε τον σχεδιασμό προετοιμασίας ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Αντώνης Νικοπολίδης σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
Για το πώς είναι η προπονητική του εμπειρία: «Πολύ μικρή. Είναι ο δεύτερος χρόνος σε αυτές τις ηλικίες, έχουμε πολύ χρόνο να διανύσουμε. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει καλό υλικό σε αυτές τις ηλικίες, παιδιά τα οποία διψάνε για διάκριση, είναι αρκετά πειθαρχημένα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε Έλληνες παίκτες όσο γίνεται καλύτερα».
Για το αν οι Ελληνικές ομάδες στηρίζουν τον Έλληνα προπονητή: «Εγώ θα έλεγα ότι κρίνουν πιο αυστηρά τον Έλληνα προπονητή από έναν ξένο».
Για το αν υπάρχει ταλέντο στις ηλικίες με τις οποίες ασχολείται: «Πάρα πολύ σε όλες τις ηλικίες. Μέχρι 21-22 είναι παιδιά που συγκαταλέγονται στην ελίτ, υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο. Υπάρχει δυσκολία στην ένταξη τους σε ομάδες, δυσκολεύονται οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό η αυτές που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό να χρησιμοποιήσουν παίκτες άπειρους και εκεί υπάρχει ένα χάσμα, ένα πρόβλημα, γιατί σταματάνε αυτά τα παιδιά το ποδόσφαιρο, είτε πάνε σε μικρότερες κατηγορίες και χάνονται».
Ο Νικοπολίδης αν και ρωτήθηκε δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα έγιναν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ανέστης Ζώης στις δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχία που είχε η ημερίδα που κάναμε σε συνεργασία με την ΕΠΣΗΠ και ευχαριστούμε τον κ. Βρακά για την συμβολή του για να έρθουν οι καλεσμένοι. Οι τρεις ομιλητές είναι κορυφαίοι στο είδος τους ο καθένας. Η εξέλιξη του προπονητή είναι η επιμόρφωση και πάνω σε αυτό βασιζόμαστε ώστε τα μέλη μας να εξελιχθούν και να πάρουν ιδέες ώστε να παρουσιαζόμαστε κάθε χρόνο καλύτερα. Για το μέλλον θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, αυτή η προσέλευση μας δίνει τη δύναμη να το συνεχίσουμε αυτό».
Για το τι καταδεικνύει η κατάμεστη αίθουσα για το κλίμα του Συνδέσμου Προπονητών: «Καταδεικνύει και το υψηλό επίπεδο προπονητών που έχουμε και την θέληση που έχουν για να ανεβάσουν την ποιότητα και να ανέβουν σε παραπάνω κατηγορίες».

Χρήστος Καλύβας-passports.gr