Μπίκας: Δε θέλαμε τη Νίκη Βόλου για αντίπαλο

Ο Χάρης Μπίκας είναι γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Μαγνησίας, αφού αγωνίστηκε τρεις σεζόν στον Ρήγα Φεραίο, μία στη Δ’ Εθνική και δύο στη Γ’. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκεται στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, έχοντας ρόλο βασικού.

Η ομάδα του κληρώθηκε ως αντίπαλος της Νίκης στα μπαράζ ανόδου ανάμεσα στις δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής. και το Magnesiasports επικοινώνησε με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στον Θεσπρωτό δεν ήθελαν να τους πέσει η Νίκη και πως είναι η πιο δύσκολη ομάδα από τις υπόλοιπες. Παράλληλα, τη χαρακτήρισε φαβορί, ενώ τόνισε ότι κομβικό θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Μπίκας:

Για την κλήρωση που τους έφερε αντιμέτωπους με τη Νίκη:

«Εμείς δε θέλαμε τη Νίκη Βόλου. Εννοείται. Είναι η πιο δύσκολη ομάδα, αλλά θα το παλέψουμε. Η Νίκη πολύ ιστορική ομάδα. Λόγω ονόματος και λόγω φανέλας, αλλά και λόγω ρόστερ και μεγάλου μπάτζετ σίγουρα είναι αυτή το φαβορί, αλλά έχουμε κι εμείς τις πιθανότητές μας και θα τις διεκδικήσουμε. Εμείς έχουμε μικρότερο μπάτζετ, αλλά θα το παλέψουμε και στα δύο παιχνίδια και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το γεγονός ότι το δεύτερο ματς είναι στην έδρα τους:

«Μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο για μας. Πιστεύω ότι και στα δύο παιχνίδια θα έχει πολύ κόσμο και οι φίλαθλοι τα περιμένουν πώς και πώς. Και η Νίκη θα έχει πολύ κόσμο σίγουρα κι εμείς φέτος έχουμε αρκετό κόσμο».

Για την αήττητη πορεία του Θεσπρωτού με έξι συνεχόμενα τρίποντα στο φινάλε και δέκα ματς χωρίς ήττα από τις 20 Ιανουαρίου (ήττα από τον Τηλυκράτη με 0-1):

Η ομάδα μας στην αρχή πήγαινε για μία καλή πορεία. Δεν είχαμε στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο, αλλά, αφού μας βγήκε αυτό, το διεκδικούμε. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε καλό ρυθμό και πήγαμε αρκετά καλά.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας του:

«Είμαστε μία ομάδα σκληρή και συμπαγής και δε δεχόμαστε εύκολα γκολ και από κει και πέρα προσπαθούμε να σκοράρουμε εμείς, για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά και η Νίκη έχει Λόρι Κέρι».

Για τις 20 δικές του συμμετοχές στο πρωτάθλημα ως βασικός και τα δύο γκολ:

«Πιστεύω ότι έχω κάνει μία καλή χρονιά. Παίζω και σε άλλη θέση τώρα σε σχέση μ’ αυτήν που έπαιζα στον Ρήγα Φεραίο. Στα περισσότερα ματς αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ και μ’ αρέσει να παίζω κι εκεί, ενώ στον Ρήγα έπαιζα ή πίσω από τον φορ ή στα άκρα».

Για το αν πιστεύει ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες τα δυο ματς:

«Σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό. Αν αντέξουμε εκεί, μέσα στην έδρα μας είμαστε αρκετά δυνατοί και θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Αλλά είναι πολύ κομβικός ο πρώτος αγώνας».

Για το τι θεωρεί ότι πρέπει να προσέξουν από την ομάδα της Νίκης:

«Σίγουρα όλη την ομάδα πρέπει να προσέξουμε. Είναι πολύ δυνατή κι από βίντεο που έχω δει και όλοι οι παίκτες της είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να έχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από το πρώτο ματς. Ελπίζω να γίνουν δύο ωραία παιχνίδια και να περάσει ο καλύτερος και πιο τυχερός».

Χρ. Θαν.

πηγή: magnesianews.gr