Μπαλτάκος: «Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ»

Στην κόντρα με την κυβέρνηση για το Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ξεκίνησαν αφού η ΕΠΟ πήρε πίσω την απόφαση για αναστολή αλλά η κόντρα με την Πολιτεία για το Μητρώο της ΓΓΑ, στο οποίο πρέπει να ενταχθούν τα σωματεία, καλά κρατεί.

Για την ακρίβεια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, στη Γενική Συνέλευση που είναι σε εξέλιξη, τώρα αρχίζει και προανήγγειλε διαφορετική στάση της Ομοσπονδίας και προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Το καλοκαίρι και ανεξάρτητα από τα δικαστικά μέτρα, η τακτική της ΕΠΟ θα είναι διαφορετική με το Μητρώο. Το θέμα του Μητρώου ξεκινάει τώρα, ποτέ δεν έχει τελειώσει. Δεν γίνεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022 να αποφασίζει η κυβέρνηση ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, στην ομιλία του στη Συνέλευση είπε. «Η κυβέρνηση έκανε πίσω με το μητρώο και δέχτηκε αυτό που είχαμε ζητήσει και πέρασε την τροπολογία. Όταν έκανε πίσω, κάναμε και εμείς πίσω. Δεν κάναμε κωλοτούμπα. Όταν έγινε αυτό που ζητήσαμε, προχωρήσαμε στην αναστολή της αναστολής. Αυτό ήταν το εφικτό για φέτος.

Και τονίζω ότι αυτό που ζητήσαμε και πετύχαμε, ήταν μόνο για φέτος. Μην νομίζει κανείς ότι τελειώσαμε με το μητρώο. Υπάρχουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και δεν θα μείνουμε εκεί. Θα μεταφέρουμε δικαστικά την υπόθεση και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Δεν είναι λογικό η κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο θα παίζει και ποιο σωματείο θα ψηφίζει. Το Σύνταγμα το λέει, ότι κάθε σωματείο έχει αυτονομία. Θα δούμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αν είναι νόμιμο μια κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο μπορεί να παίζει και ποιο όχι. Για το θέμα του μητρώου τώρα ξεκινάμε. Δεν έχουμε τελειώσει».

Πηγή: sdna