Νίκη Λευκάδας – Δάφνη Αγ. Δημητρίου 66-70

«Μαραθώνιος» και το φετινό ματς της Νίκης Λευκάδας με την Δάφνη Αγίου Δημητρίου, το οποίο κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Μετά τις έξι περσινές παρατάσεις, φέτος ο νικητής ήταν διαφορετικός, με τις «πορτοκαλί» να φεύγουν με τη νίκη από την Λευκάδα με σκορ 66-70.

Οι φιλοξενούμενες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 20-25 λεπτά, με την ομάδα μας να επιστρέφει στο δεύτερο ημίχρονο και με πολύ δυνατή άμυνα να περνάει μπροστά με 52-49. Ένα αντιαθλητικό φάουλ αξιοποιήθηκε πλήρως από την Δάφνη, η οποία πέτυχε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, με την Ε. Τσινέκε να ισοφαρίζει με μια βολή σε 53-53 και να οδηγεί το ματς στην παράταση. Αντίστοιχα ισοφάρισε και η Γουόκερ με εύστοχο λέι-απ στο τέλος της πρώτης παράτασης, με την ομάδα μας να μην μπορεί να ακολουθήσει στην δεύτερη παράταση και να γνωρίζει την ήττα με 66-70.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα μας απομακρύνεται από την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, κρατάει όμως την τύχη στα χέρια της για την τέταρτη θέση και την είσοδο στα πλέι-οφ.

Δεκάλεπτα: 13-21, 26-33, 44-44, 53-53, 64-64, 66-70

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας-Ζαβιτσάνος): Τσινέκε Κ. 5 (1), Τσινέκε Ε. 19 (1), Σύρρα, Παπαμιχαήλ 2, Γουόκερ 23 (2), Μπαλτά, Σμιθ 12, Νάιτ 5,

Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς): Τζέιμς 8, Αλεξανδρή 16 (2), Σουλτάνη 6, Γούναρη 4, Τσίντομ 22, Μπράουν 14 (1)

Δήλωση Νίκου Δουβίτσα: «Τα κορίτσια σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Η Δάφνη ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, όμως το φέραμε στα ίσα παρόλο που είχαμε πολύ κακά ποσοστά σε βολές και τρίποντα. Νομίζω ότι μια λανθασμένη απόφαση του κ. Λογοθέτη να δώσει αντιαθλητικό φάουλ ενώ ήμασταν στο +3 στο τελευταίο λεπτό, έφερε ξανά το ματς στα ίσα και πήγαμε στην πρώτη παράταση. Εντούτοις αξίζουν συγχαρητήρια και οι διαιτητές, διότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για αυτούς. Καλή συνέχεια στην Δάφνη»