«Να ανέβουν στη Γ’ Εθνική και οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ»

Ζητά άνοδο στη Γ` Εθνική και των δευτεραθλητών των Ενώσεων ο Ρήγας Φεραίος

Επιστολή στην ΕΠΣ Θεσσαλίας με κοινοποίηση προς την ΕΠΟ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Μετά την απόφαση της ΕΠΟ για οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ο Ρήγας Φεραίος τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσσαλίας με δύο βαθμούς λιγότερους από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, που πήρε την άνοδο στην  Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η επιστολή:

«H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην, από 29/4/2020 συνεδρίαση της, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ιδιαιτέρως στην Α΄ κατηγορία των ΕΠΣ, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική.

Η Διοίκηση του Α.Σ Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», διδαγμένη από την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος μας, σέβεται απόλυτα την εν λόγω απόφαση, η οποία λήφθηκε υπό των μέτρων περιορισμού και της εξάπλωσης του covid-19. Η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό, ότι αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

α) Θα γίνει πιο ευέλικτο και δεν θα υπάρχουν οι πολυέξοδες μετακινήσεις & β) Ο τερματισμός του πρωταθλήματος θα γίνεται σε κανονικό διάστημα (Μάϊος), αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων).

Επιπροσθέτως, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής:

1) Να συμμετέχουν μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έτσι, θα αναδειχθεί το ταλέντο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και θα τους δοθεί η ευκαιρία, να μπορούν να αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, γιατί όχι και στο εξωτερικό.

2) Στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση να είναι μικρότερη και οι ερασιτέχνες παράγοντες που ματώνουν οικονομικά και πληρώνουν από την τσέπη τους, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σχετικό εξοδολόγιο.

Πιστεύουμε ότι, η εν λόγω πρόταση μας, βρίσκει νομικό έρεισμα στις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), έτους 2019.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να υιοθετήσετε και να υποστηρίξετε το εν λόγω δίκαιο αίτημά μας (σ.σ. και πολλών δευτεραθλητριών ομάδων άλλων ΕΠΣ), και να αποστείλλετε σχετική πρόταση προς την ΕΠΟ».