«Ξεκινάμε κανονικά, είμαι σίγουρος»

Δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή στο πρωτάθλημα της Football League, σύμφωνα με το Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, με δηλώσεις του στον «Metropolis 95,5», τόνισε ότι έχει τη συγκατάθεση του υπουργού και πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, ακόμα και αν δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος των φακέλων.

Αναλυτικά:
Για τον κίνδυνο να υπάρξουν προσφυγές από ομάδες:

«Αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει άδεια, εύλογο είναι να μην υπάρχει στο πρωτάθλημα. Έως την άλλη εβδομάδα θα έχει λυθεί το θέμα. Μίλησα με τον Υπουργό και αυτό το θέμα της παραίτησης των μελών δεν στέκει. Για τα λεφτά της σύνταξης, δεν υφίσταται αυτό. Κατάλαβαν λάθος. Αυτή την ενημέρωση έχω εγώ.
Από ότι μου είπαν ο ένας από τους δύο θα γυρίσει σίγουρα, δεν ξέρω ποιος. Έχω τη διαβεβαίωση ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει κάποια επιτροπή που θα ελέγξει φακέλους. Αλλά και να μην προλάβει να οριστεί το δεύτερο μέλος, εμείς θα ξεκινήσουμε. Ας γίνει η επιτροπή μετέπειτα και τις επόμενες ημέρες θα ελέγξει τους φακέλους.
Δεν μπορούμε να πάμε πίσω εμείς. Και χρονικά, γιατί έχουμε πέντε εμβόλιμες και λόγω Μουντιάλ πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και τηλεοπτικά, γιατί πιεζόμαστε και χορηγικά, γιατί δεν έχουμε βρει αυτά που θέλουμε να βρούμε.
Δεν φταίμε εμείς που παραιτήθηκε η Επιτροπή. Δεν χάθηκε ο κόσμος να παίξουμε μία εβδομάδα και μετά να ελέγξουν τους φακέλους. Θα ξεκινήσουμε κανονικά, είναι οριστικό».

Για το αν συμφωνούν οι ομάδες:
«Δεν είναι το θέμα να συμφωνήσουν. Έχουμε ένα κανάλι, την ΕΡΤ και πρέπει να ξεκινήσουμε. Θα χάσουμε και αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Πιεζόμαστε από όλες τις μεριές. Έχω τη συγκατάθεση του Υπουργού που μου είπε να ξεκινήσουμε.
Δεν ήξερε και ο Υπουργός ότι θα παραιτούνταν πριν λίγες ημέρες. Αν κόβουν στους ανθρώπους, κακώς κόβουν. Είπα προ ημερών να τους δώσει το ποσό η Football League να ξεκινήσουμε. Εμείς εκβιαζόμαστε, δεν εκβιάζουμε κανέναν. Δεν ξέρουμε ποιος το κάνει, αλλά μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων.
Γιατί πρέπει εμείς να τα μαθαίνουμε συνέχεια τελευταίοι; Έγιναν αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, πάλι τα χρεώθηκε ο Λεουτσάκος, γιατί δεν ανεβαίνει ο ένας και ο άλλος. Δεν είμαι ο πρόεδρος της ΕΠΟ για να αποφασίζω τι γίνεται. Κατέληξαν τελικά ποιες θα είναι οι 18 ομάδες και τώρα φταίμε πάλι εμείς.»