Οι πιθανοί αντίπαλοι της πρωταθλήτριας ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων θα υποχρεωθούν σε αγώνες μπαράζ προκειμένου να διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα της Καστοριάς 1980 πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς και έχει πάρει «κεφάλι» στην διεκδίκηση του τίτλου. Συγκεκριμένα σε 11 ματς έχει ισάριθμες νίκες και στο +7 από την 2η θέση, αποτελώντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο σε αντίθεση με τα προηγούμενα τελευταία χρόνια, η κατάκτηση του τίτλου δεν θα σημαίνει την απευθείας άνοδο στην Γ’ Εθνική.
Από την τρέχουσα σεζόν επιστρέφουν τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ. Σύμφωνα με την προκήρυξη οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων θα υποχρεωθούν σε αγώνες μπαράζ προκειμένου να διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.

Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Έχουν συγκροτηθεί 8 όμιλοι των 7 ομάδων έκαστος.

Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό. Οι πρώτες τρεις ομάδες της τελικής κατάταξης θα εξασφαλίσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική . Συνολικά 24 ομάδες από όλη την Ελλάδα θα πάρουν την άνοδο.

Φτάνοντας περίπου λίγο μετά το μισό των τοπικών πρωταθλημάτων ποδόσφαιρου, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά τι γίνεται στους άλλους έξι νομούς που θα έχει αντιπάλους η ΕΠΣ Καστοριάς, στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθούσουν μετά το Πάσχα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

3ος ΟΜΙΛΟΣ:

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ, ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΕΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Η Α’ κατηγορία είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους και ακολουθούν play off των δύο πρώτων από κάθε όμιλο)

Α1 – α’ όμιλος

1.ΠΑΣ Κράψης 40

2Πίνδος Κόνιτσας 34

Α1 – β’ όμιλος

1.Θύελλα Κατσικάς 39

2.Αγροτικός Καστρίτσας 36

3.ΑΟ Ανατολής 35

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

1.Νέας Σελεύκεια 24

2.Αστέρας Παραποτάμου 21

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1.Αστέρας Πετριτή 43

2.Θιναλιακός 40

ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ

1.ΑΕ Ξηροβουνίου 39

2.ΑΟ Κλειδίου 38

3.Δόξα Άρτας 35

ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

1.Απόλλων Πάργας 36

2.Θρίαμβος Λούρου 34

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1.Αναγ. Στανού 32

2.Απόλλων Δοκιμίου 28

3.Απόλλων Θέρμου 27

πηγή: sentranews.gr