Ο Κοντονής συναντήθηκε με Μάντη-Καγιαλή: “Ας μάθουν την ταλαιπωρία που υπέστησαν”

Ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε το Σάββατο με το χάλκινο δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή θέλοντας τους συγχαρεί προσωπικά για την τεράστια επιτυχία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρόντες ήταν ο προπονητής των δύο ιστιοπλόων, Γεράσιμος Ωρολογάς, καθώς και επίσης ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο β’ αντιπρόεδρος Παντελής Παυλίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε: “Δεχτήκαμε σήμερα τους χάλκινους Ολυμπιονίκες μας με τον άξιο προπονητή τους και είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν, διότι πιστεύουμε ότι η συμμετοχή της Πολιτείας σε αυτήν την υπόθεση του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού είναι υποστηρικτική και ενισχυτική των προσπαθειών τους. Η κατάκτηση των μεταλλίων είναι ένα επίτευγμα προσωπικό των αθλητών και των αθλητριών μας, τους αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια, στους ίδιους, όπως και στους προπονητές τους και τις οικογένειές τους. Αυτοί έχουν το μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας τους, ενώ οι αθλητικές Ομοσπονδίες και το Κράτος οφείλουν να λειτουργούν υποβοηθητικά.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια ειδικά σε αυτά τα δύο παιδιά για όσα πέτυχαν παρά το γεγονός ότι από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ο ένας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και ο άλλος αναγκάστηκε σε άδεια άνευ αποδοχών, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το διάστημα της επίπονης και απαιτητικής προετοιμασίας τους. Αυτοί λοιπόν που τώρα κατακρίνουν την Κυβέρνηση ας μάθουν την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες μας από δικά τους λάθη και παραλείψεις, ώστε να ξαναθυμηθούν με ποιον τρόπο τους συμπεριφέρθηκαν. Το Κράτος έχει πάντα την υποχρέωση να παρέχει στους αθλητές όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας στο πλαίσιο των συνολικών αναγκών και δυνατοτήτων.

Τέλος, μετέφερα και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τους ευχηθήκαμε να έχουν πάντα τέτοιες επιτυχίες και να δίνουν μεγάλες χαρές στον ελληνικό λαό“.

Πηγή: contra.gr