Ο Φιλαθλητικός το πάλεψε μέχρι το τέλος – Ήττα με 3-2 από τον Πορφύρα εκτός έδρας

Ο Φιλαθλητικός είχε μια δύσκολη αποστολή για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Pre League, αφού είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που διψούσε για τη νίκη.
Η ομάδα της Πρέβεζας ταξίδεψε στον Πειραιά, για να αντιμετωπίσει τον Πορφύρα με δύο σημαντικές απουσίες βασικών παικτριών λόγω τραυματισμού, της αρχηγού Αθανασίας Τοτσίδου και της πασαδόρου Ναταλίας Θεοδωράκη.
Τα κορίτσια του Φιλαθλητικού ξεκίνησαν πολύ δυνατά το πρώτο σετ, και κατάφεραν και το κέρδισαν με 25-21.
Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχες κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, κερδίζοντας με 25-19.
Στο τρίτο σετ τα κορίτσια του Πέτρου Παπαδόπουλου με απίστευτα ψυχικά αποθέματα κατάφεραν και το κέρδισαν με 25-21, κάνοντας το 2-1 στα σετ υπέρ τους.
Στο τέταρτο σετ αν και ο Πορφύρας βρέθηκε από νωρίς να προηγείται με 11-4, οι παίκτριες της Πρέβεζας κατάφεραν να πάνε το σετ στο 16-16, με τον Πορφύρα τελικά να ισοφαρίζει, σε 2-2, κερδίζοντάς το με 25-22 και να οδηγήσουν το παιχνίδι στο ταϊ μπρέικ.
Στο ταϊ μπρέικ η ομάδα της Πρέβεζας το πάλεψε μέχρι το τέλος, με τις γηπεδούχες όμως να κάνουν το 3-2 στα σετ (15-10), κάνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Σετ: 21-25, 25-19, 21-25, 25-22, 15-10
Διαιτητές: Ράντσιου, Διαμάντης
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Σωτηρίου, Ποντικάκη, Ομογκίμπο, Σαντέ, Σπύρη, Πατουχέα / Μπουτσελάκου (λ), Πανούση, Βαλσάμη.
Φ.Γ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πέτρος Παπαδόπουλος): Πατακιάρα, Κοσμίδου, Μύθου, Πεπόνη, Μητροπούλου, Κουτρουμπή, Ντάρια, Μέλου, Γερομιχαλού, Κούκα.