Σοκάρουν οι εικόνες από τα αηδιαστικά νερά στο Ρίο ενόψει Αγώνων

Απορρίμματα κάθε λογής, περιττώματα, ακόμα και κομμένα ανθρώπινα μέλη λυμαίνουν τα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια, στην Ακτή Γκουαναμπάρα και στην περίφημη παραλία της Κόπα Καμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό προκαλούν σοκ από τον βαθμό των ρύπων που βρίσκονται στις θάλασσες της Βραζιλίας, στις οποίες καλούνται να αγωνιστούν χιλιάδες κορυφαίοι αθλητές.

Το ιατρικό προσωπικό έχει προειδοποιήσει τους αθλητές να μην ανοίγουν το στόμα τους στο μολυσμένο νερό για να αποφύγουν σοβαρές ασθένειες, ενώ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας, στους ιστιοπλόους και στους σέρφερς να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί, αφού τα νερά είναι πολύ πιο μολυσμένα από ότι αρχικά είχαν υποπτευθεί.

Οι προσπάθειες των διοργανωτών να φιλτράρουν τα νερά από τους υπονόμους που χύνονται στις θάλασσες του Ρίο απέτυχαν.

Κυβερνητικοί και επιστημονικοί έλεγχοι έδειξαν ότι τα νερά της πόλης περιέχουν ακόμα και “σούπερβακτήρια”, ενώ η διάσημη παραλία της Ιπανέμα ίσως να αποτελεί κι αυτή πηγή κινδύνου για τους τουρίστες.

Οι αηδιαστικές φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Σε τρομακτικά επίπεδα η μόλυνση στα νερά του Ρίο

Πηγή: contra.gr