Κυριακή 10.12.2023

Κυριακή 10.12.2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στις 6 Αυγούστου ο «2ος village trail Thesprotikou»

Ο Μορφωτικός  Σύλλογος  Θεσπρωτικού  σε  συνδιοργάνωση  της  Π.Ε. Πρέβεζας  και   την  υποστήριξη  του  Δήμου  Ζηρού  διοργανώνει  στις 06 Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 19:30τον 2ο Αγώνα με τον τίτλο «2ος village trail Thesprotikou – Run for the smile» 11,6χλμ και 6 χλμ οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έναν περιπατητικό των ιδίων χλμ με τον αγώνα των 6 χλμ. https://event.athletopia.com/villagetrailthesprotikou2   η φόρμα εγγραφής.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Η αρχική σκέψη της συγκεκριμένης δράσης ήταν και παραμένει η ανάδειξη της περιοχής για δεύτερη  φορά , η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού, η ικανοποίηση των δρομέων από την συμμετοχή τους στον εν λόγω αγώνα αλλά και τον συνοδών τους που θα έρθουν στον φιλόξενο χωριό μας και θα περάσουν ένα όμορφο Σαββατιάτικο απόγευμα.

Όμως Βασικός στόχος της δράσης, είναι η ενίσχυση του « Χαμόγελο του παιδιού». https://www.hamogelo.gr/

Είναι ο οργανισμός ο οποίος έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, έχει όραμα ακριβώς το χαμόγελο κάθε παιδιού , υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Για το στόχο της ενίσχυσης θα υπάρχει ο κλιμάκιο εκπροσώπησης προσωπικού από την Κέρκυρα με κουμπάρα όπου ο κάθε ένας θα μπορεί να ενισχύσει οικονομικά όπως επιθυμεί.

Εκκίνηση -Τερματισμός: Η εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στην Κεντρική αγορά Θεσπρωτικού.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η Φόρμα συμμετοχής  https://event.athletopia.com/villagetrailthesprotikou2 λήγει στις 24 Ιουλίου 2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 22:00

Η παραλαβή αριθμών και περαιτέρω πληροφορίες θα δίνονται την

Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 το απόγευμα από 18:00 έως 21:00 στο σημείο εκκίνησης-Τρίγωνο Θεσπρωτικού .

Επίσης το Σάββατο, την ημέρα του αγώνα από τις 16:00 έως τις 18:30.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων με τις πλήρεις παροχές :250 άτομα.

Αν οι εγγραφές υπερβούν τις 250 θα υπάρχουν οι παροχές πλην την μπλούζας dry fit.

Επίσης όποιος επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά να έρθει σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή.

Ώρα εκκίνησης :

Αγώνα 11,6 χλμ: 19:30
Αγώνας 6χλμ:19:45

Περιπατητικός 6 χλμ:19:45

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με καταγραφή εκκίνηση και τερματισμού των συμμετεχόντων αθλητών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ :

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθούν σε όλους τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους και για τον περιπατητικό.

 

Για τα 6

α)Γενική Ανδρών.Κύπελλα στους 3 πρώτους.

β)Γενική Γυναικών.Κύπελλα στις τρεις πρώτες

γ) Κατηγορία 12 έως 17 χρονώνΚύπελλα -Γενική Μεικτή Κατάταξη αγοριών -κοριτσιών

Για τα 11,6 χλμ

α)Γενική Ανδρών.Κύπελλα στους 3 πρώτους

β)Γενική Γυναικών.Κύπελλα στις τρεις πρώτες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το  κόστος  συμμετοχής  για  τον  Αγώνα  είναι  ΔΩΡΕΑΝ.(  ΒIB   ατομικό, μπλούζα dryfit, παροχές διατροφής κτλ, φωτογραφικό υλικό …) Θα καλυφτεί εξ’ ολοκλήρου από τους διοργανωτές και από χορηγίες και εισφορές φίλων

Θα σας παρακαλέσουμε να μην δηλώσετε συμμετοχή αν δεν είστε σίγουροι για την συμμετοχή σας την ημέρα του αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο της εκκίνησης-τερματισμού στις 21:15

ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ:

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει:

– Για οτιδήποτε χρειαστεί να συνεισφέρουν σε όλους τους αθλητές και συνοδούς τους.

-Για την παράθεση γεύματος με παραδοσιακές πίτες και φαγητά, κρεμες στους αθλητές και τους συνοδούς τους.

– Κλήρωση δώρων στους συμμετέχοντες αθλητές του αγώνα (διήμερες

διανυκτερεύσεις κτλ) -Στις κληρώσεις αποκλείονται συμμετέχοντες οι οποίοι δεν θα παραλάβουν το πακέτο τους την ημέρα του αγώνα .

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους αγώνες των 6 και 11, 6 χλμ είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους με υπεύθυνη δήλωση γονέα βέβαια έως τα 18.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης για παραλαβή αριθμών. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο χώρο τα προσωπικά τους αντικείμενα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι κατά τη διαδικασία εγγραφής να δηλώσει υπεύθυνα ότι έλαβε γνώση των κανονισμών του αγώνα και ότι τους αποδέχεται πλήρως και απαρέγκλιτα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ 6χλμ:1χλμ ασφαλτος,2,5 χλμ βουνό (χωμάτινη διαδρομή) ομαλή ανάβαση, χαμηλής υψομετρικής και 2,5 χλμ άσφαλτο.

ΑΓΩΝΑΣ 11,6χλμ: 1,1 χλμ άσφαλτος, 2,5 χλμ βουνό ομαλή ανάβαση και στην συνέχεια 8 χλμ εναλλαγής χωμάτινου με ασφάλτινου δρόμου.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Για τον αγώνα 6χλμ και περιπατητικό: Νερό στη μέση της διαδρομής και στον τερματισμό.

Για τον αγώνα 11,6 χλμ: θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή του αγώνα.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Δράκου Γεωργία 6906225483

Λαμπρούσης Παναγιώτης 6987593700

Γεωργαλή Ερμίνα 6934575437

Πανούσης Ευάγγελος 6976991046

Μαλέσκου Αναστασία 6988939674

Τζόλου Φωτεινή 6950280310