Τέλος του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο το γήπεδο Νυδριού!

Ξεκίνησαν, πριν λίγες ημέρες, οι εργασίες για την αποκατάσταση του γηπέδου του Νυδριού. Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Μονακό ανέλαβαν την πρωτοβουλία και το τελικό αποτέλεσμα θα βoηθήσει τον τόπο σημαντικά, όσον αφορά τα αθλητικά δρώμενα. Πλέον με την ολοκλήρωση του έργου τόσο οι αγώνες όσο και οι προπονήσεις, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο, θα γίνονται σωστά και δεν θα επηρεάζονται από τον προηγούμενο κακό αγωνιστικό χώρο.

Το lefkadapress έκανε αυτοψία και κατέγραψε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τα συνεργεία να δουλεύουν καθημερινά για την ολοκλήρωση του έργου.

Το γήπεδο που χρησιμοποιεί ο Οδυσσέας Νυδριού, λόγω του παλαιωμένου χλοοτάπητα αλλά και του παλαιού αποστραγγιστικού δικτύου που διέθετε, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα. Με τις πρώτες βροχοπτώσεις, τα λιμνάζοντα νερά το μετέτρεπαν σε βούρκο, καθιστώντας έτσι τις προπονήσεις και τους αγώνες της Ακαδημίας αλλά και της πρώτης ομάδας επικίνδυνους για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Δρακονταειδή, ο δήμος έχει αναλάβει δύο εργολαβίες ύψους περίπου 45.000 ευρώ. Η πρώτη σχετίζεται με την αντικατάσταση του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη συνέχεια το στρώσιμο και την σπορά του νέου και η δεύτερη με την περίφραξη του γηπέδου αλλά και την δημιουργία τουαλετών κάτω από τις υπάρχουσες κερκίδες. Πέρα από την δημιουργία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων, οι εργασίες αυτές γίνονται με σκοπό να αδειοδοτηθεί το γήπεδο, καθώς στην πορεία έγινε αντιληπτό πως δεν υπήρχε εδώ και χρόνια νόμιμη άδεια.

Ωστόσο, οι εργασίες αυτές δεν θα είχαν κανένα απολύτως νόημα εάν δεν άλλαζε το αποστραγγιστικό δίκτυο του γηπέδου. Προκειμένου να αποφευχθεί η γραφειοκρατική παρακώλυση. Η Μονακό που έχει αδελφοποιηθεί με την τοπική ομάδα, ανέλαβε την δωρεά του ποσού των 20.000 ευρώ , ώστε να εγκατασταθεί καινούριο δίκτυο άμεσα. Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Δρακονταειδή στο lefkadapress: «η συνεργασία του Δήμου με την Μονακό ήταν εξαιρετική και πρόκειται για μια πολύ καλή λύση .Η συνεννόηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ολοκλήρωση του έργου, αποφεύγοντας γραφειοκρατικές καθυστερήσεις». Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο σύλλογος του Πριγκιπάτου δια του εκπροσώπου του κ.Φιλίπς Ντότ δήλωσε σχετικά «Φιλοδοξία της Μονακό είναι να προσφέρει χαρά είτε με επιτυχίες και νίκες είτε μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η ανακατασκευή του γηπέδου στο Νυδρί. Η σχέση μεταξύ της οικογένειας Rybolovlev και της Monaco με την Λευκάδα και τον Οδυσσέα Νυδριού είναι δυνατή και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε, σε συνεργασία με τον Δήμο και τις τοπικές αρχές, να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι ώστε τα παιδιά του νησιού να παίζουν ποδόσφαιρο σε καλύτερες συνθήκες. Ανυπομονώ να δω το νέο γήπεδο έτοιμο για μεγάλους αγώνες.»

Η εταιρεία Γεννάτος που ανέλαβε το έργο -από τις πλέον έμπειρες και αξιόπιστες στην Ελλάδα- έδωσε μέσω του κ. Θεοφάνη Γεννάτου στο lefkadapress, μερικές τεχνικές λεπτομέρειες. «Το γήπεδο μέχρι στιγμής αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το δίκτυο που θα εγκατασταθεί θα είναι επιφανειακό, με διάτρητους σωλήνες που θα έχουν περίπου 1,5 μέτρο απόσταση μέσα στο γήπεδο. Η συγκεκριμένη αποστράγγιση είναι ανάλογη με αυτή που υπάρχει σε αρκετά μεγάλα γήπεδα». Εκτιμάται επίσης ότι θα μηδενιστεί ο κίνδυνος τραυματισμών των ποδοσφαιριστών όπως και η καταστροφή του αγωνιστικού χώρου με τις βροχοπτώσεις. Η εταιρία θα έχει ολοκληρώσει την εργασία της μέχρι και τις 25 του μήνα και στη συνέχεια θα γίνει η σπορά του γηπέδου. Σύμφωνα με την εταιρεία το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Κλείνοντας ο επίτιμος πρόεδρος του Οδυσσέα Νυδριού, κ. Ευτύχης Ζουριδάκης, δήλωσε σχετικά με το έργο «Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, την Μονακό αλλά και τον Δήμο Λευκάδας για την σημαντική συνεισφορά τους. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα των αθλητών μας. Πρέπει όμως να δούμε και την επόμενη μέρα και ο Δήμος να αναλάβει να δώσει λύση και στο θέμα της συντήρησης του γηπέδου, ώστε το συγκεκριμένο έργο να έχει μακροζωία.»
Με την ολοκλήρωση του έργου τα μικρά και….. μεγάλα παιδιά θα είναι σε θέση να παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο, σε καλύτερες συνθήκες, ενώ οι τοπικοί φορείς θα μπορούν να διοργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις σε ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών.

της Κυριακής Θειακού – lefkadapress.gr