Τα είπε με τη νέα FL ο Λεουτσάκος – Ραντεβού με Βασιλειάδη την Τετάρτη

Την πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των νέων μελών – ομάδων της Football League της περιόδου 2019-2020, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Photo Credits: intime.gr

 H mikriliga.com παρευρέθη σε αυτή την άτυπη συνάντηση και σας παρουσιάζει όσα αναφέρθηκαν και συμφωνήθηκαν. Αρχικά, ο κ. Λεουτσάκος συνεχάρη τους συλλόγους για την άνοδό τους στη νέα κατηγορία (ελέω αναδιάρθρωσης) και προανήγγειλε τον βασικό στόχο της Ένωσης: την εύρεση χρημάτων για να καταστούν βιώσιμες οι ομάδες μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Λεουτσάκος ξεκαθάρισε πως υπάρχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο 1,8 εκατ. ευρώ με την ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν, καθώς κι ένα ποσοστό 2% από τη Super League 2.

Ραντεβού με τον Βασιλειάδη την Τετάρτη

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των συλλόγων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το ύψος των χρημάτων που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία και συμφώνησαν ομόφωνα τη δημιουργία μιας επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί, προεξάρχοντος του Λεωνίδα Λεουτσάκου, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης της κατηγορίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ραντεβού ορίστηκε άμεσα, για το πρωί της Τετάρτης, στις 10.

Σύμφωνα με την ατζέντα που διαμορφώθηκε, τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος ενώπιον του Βασιλειάδη είναι τα ακόλουθα: μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση (ο κάθε σύλλογος αξιώνει περί τις 350.000 ευρώ), λύση στο θέμα των μετακινήσεων και χορηγική κάλυψη των τμημάτων Κ19 των συλλόγων. Την επιτροπή θα αποτελούν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, του Αιγάλεω, του Ιάλυσου, της Βέροιας, του Διαγόρα και του Κρόνου Αργυράδων.

Λεουτσάκος: Πικρία από τους συλλόγους

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος μας είπε: “Διαπιστώσαμε την πικρία των συλλόγων για τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας, σε σύγκριση με τις ανώτερες κατηγορίες και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, που θα συνταχθεί τον Ιούνιο, θέλουμε να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, σχετικά με το που πηγαίνουν και πώς αξιοποιούνται τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι ομάδες, ενώ θα εξετάσουμε και τα κριτήρια εμπορικότητας των συλλόγων”.