Το Super Cup της ΕΠΣ Κοζάνης στον Μακεδονικό Φούφα!

Με «ήρωα» τον. Ι. Μπίντση που στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τα 2 από τα 4 που εκτέλεσε η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, ο Μακεδονικός Φούφα επικράτησε με 4-2 (κ.α. και παρ. 0-0) και κατέκτησε το super cup στην Ε.Π..Σ Κοζάνης.

Στο παιχνίδι που έγινε στη Πτολεμαΐδα παρουσία αρκετών φιλάθλων η ομάδα της Εορδαίας ήταν καλύτερη, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι απέναντι στην Α.Ε.Π. που δεν απείλησε ιδιαίτερα και όταν το έκανε ο Ι. Μπίντσης δήλωσε παρών.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ήταν η 3η παράταση για το Φούφα στα ισάριθμα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει και μάλιστα σε περίοδο προετοιμασία κάτι που σίγουρα επηρέασε, ιδιαίτερα από ένα σημείο και μετά το Μακεδονικό.

Το τελικό τίμησε με τη παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Φάσεις και γκολ

Στο 29ο σέντρα Σιδηρόπουλου ο Μαυροματίδης από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία (στη φάση αυτή τραυματίστηκε) ο πρώτος και αποχώρησε.

Στο 46ο ο Μαυροματίδης μπήκε από αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Ψαρράς και στο 58ο σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Τζουβάρα άουτ.

Στο 63ο «βολίδα» Καρακατσάνη από πλεονεκτική θέση ο Ι. Μπίντσης με φανταστική απέκρουση κράτησε το 0.

Στο 83ο ο Μπακάλης πρόλαβε την έξοδο του Ψαρρά αλλά πλάσαρε άουτ και στο 85ο σέντρα Τοπάλη κεφαλιά Φωτιάδη η μπάλα βρήκε το χέρι του Καρακατσάνη και το πέναλτι που υποδείχθηκε ανέλαβε να εκτελέσει ο Τοπάλης στέλνοντας όμως τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών.

Στο 117ο τέλος κάθετη του Τοπάλη για τον Μαυροματίδη που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Καλή η διαιτησία του κ. Τσιμεντερίδη (Τζουβάρας- Γεωργιάδης). Έδειξε κίτρινες στους Ηλία, Θεοδουλίδη, Αμαραντίδη, Ι. Παπαδόπουλο, Τσικόπουλο Αθ., Κοπατσάρη, Μπακάλη, Τζουβάρα και Χάιτα.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ταφαρλής 1-0

Τοπάλης 1-1

Καρακατσάνης απέκρουσε ο Μπίντσης

Μαυροματίδης 1-2

Τσικόπουλος Α. απέκρουσε ο Μπίντσης

Μπακάλης 1-3

Τσικόπουλος Ι. 2-3

Χάιτας 2-4

Την απονομή στην Α.Ε.Π. έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης και στον υπέρ πρωταθλητή Μακεδονικό ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Νίκος Σάββας.

Α.Ε.Π. Καραγιαννίων: Ψαρράς, Ηλίας, Πασχαλίδης, Αμαραντίδης, Σερσέμης (107ο Βοριαζίδης), Ντούκα (87ο Σωτηριάδης), Παπαγαθονίκου (54ο Θεοδουλίδης), Τσικόπουλος Ι., Καρακατσάνης, Παπαδόπουλος Ι. (54ο Τσικόπουλος Αθ.), Ταφαρλής.

Μακεδονικός Φούφα: Ι. Μπίντσης, Σιδηρόπουλος (32ο λ.τ. Κοπατσάρης), Τουλουμενίδης Φ. (87ο Τζενόλι), Μπακάλης, Χαραλαμπίδης, Φωτιάδης, Ν. Μπίντσης (73ο Αιχμαλωτίδης), Τζουβάρας, Χάιτας, Τοπάλης, Μαυροματίδης.

Πηγή: e-ptolemeos.gr