Χατζησαρόγλου: Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα

Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου μίλησε για όσα έγιναν στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ υπό τον Ζαγοράκη.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε την… τιμητική του στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ υπό τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας εμφανίστηκε ενημερωμένος για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ζαγοράκη, για τη Γ’ Εθνική που επανεκκινά, αλλά και το τι θα γίνει με τα τοπικά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε (απόδοση: onsports):

Για την πρώτη συνεδρίαση της ΕΕ υπό τον Ζαγοράκη: «Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε μια άνεση, λες και το κάνει χρόνια. Αλλά έχει εμπειρία ως παράγοντας. Αρχικά μας καλωσόρισε και αμέσως μας είπε τις απόψεις του και τις ιδέες του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς που είμαστε πρόεδροι Ενώσεων, μας εξέπληξε ευχάριστα. Για πάνω από μια δεκαετία έχουν οι Ενώσεις να επιχορηγηθούν, και μας είπε πως έχει πλάνο για χρηματοδότηση. Μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα για την οικονομική ενίσχυση των Ενώσεων, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα περισσότερα. Μας είπε ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θέλει να κάνει περιοδεία και συναντήσει όλους του προέδρους των Ενώσεων».

Για την αναδιάρθρωση: «Αν τοποθετηθεί σε πλαίσιο νόμου, η ΕΠΟ δίνει τον πρώτο λόγο στις Λίγκες, να μας φέρουν την πρότασή τους. Αλλά πρέπει να αποδεχτούν τα όσα προβλέπει ο νόμος οι ΠΑΕ. Εγώ εκτιμώ ότι θα γίνει»

Για τη Γ’ Εθνική: «Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα και από χθες οι ομάδες έχουν πάρει και το πρόγραμμα. Θα διεξαχθεί το υπόλοιπο του πρώτου γύρου. Υπάρχουν ομάδες που χρωστάνε παιχνίδια και θα έχουν δύσκολο πρόγραμμα με δύο αγώνες την εβδομάδα. Ομάδες που αποχώρησαν όπως η Δόξα Σιδηροχωρίου, κρατούν τους βαθμούς που πήραν, αλλά θα χάσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τα μπαράζ ανόδου: «Πέντε ομάδες από τον Βορρά, πέντε από τον Νότο, σε μονά παιχνίδια, ένα ρεπό, δύο εντός, δύο εκτός. Οι δύο καλύτεροι από κάθε όμιλο θα προβιβαστούν, πιθανότατα σε μια ενιαία κατηγορία».

Για τα τοπικά πρωταθλήματα: «Ο Κουπτσίδης της ΕΠΣ Γρεβενών έκανε μια πρόταση, την οποία την αποδεχτήκαμε όλοι. Μέχρι την Παρασκευή θα ζητήσουμε να μας απαντήσουν από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, τι σκέφτονται για τα τοπικά πρωταθλήματα. Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Είμαστε σε επικοινωνία με την Επιτροπή και περιμένουμε μια απάντηση, γιατί έχουμε υπερβεί τα όριά μας».

Για το τι θα γίνει αν δεν συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα: «Αν δεν συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα, θα υλοποιηθεί το πλάνο της UEFA για τη Γ’ Εθνική, για να μειωθούν οι ομάδες. Θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική όσες ομάδες προβλέπεται από την προκήρυξη και δεν θα προβιβαστεί κανείς. Επειδή οι εξελίξεις της πανδημίας μας κυνηγούν, εγώ αυτό βλέπω να γίνεται».

Για τις ακαδημίες: «Εκεί ζητάμε, με στοιχεία, από τους Λοιμωξιολόγους να επιστρέψουν τα παιδιά μέχρι 12 ετών στο γήπεδο. Θα είναι καταστροφική η χρονιά για το ποδόσφαιρο εάν δεν ξεκινήσουν οι ακαδημίες».