Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

Το ΔΣ του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία

Ευχαριστούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας που ήταν για ακόμη μια φορά κοντά μας και μας στήριξαν , από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και ζητάμε συγνώμη για ότι έγινε από συγκεκριμένη μερίδα οπαδών του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ στον μεταξύ μας αγώνα . Υποσχόμαστε από την μεριά μας ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην συμβούν ξανά από οπαδούς οποιαδήποτε φιλοξενούμενης ομάδας τέτοιου είδους γεγονότα .

Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι η ευθύνη δεν βαραίνει εμάς ως Διοίκηση, καθώς κάναμε τα αδύνατα – δυνατά να προστατέψουμε τον κόσμο μας και την έδρα μας από τα επεισόδια, μισθώνοντας ιδιωτική ασφάλεια αλλά και βάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς μας μπροστά, αγνοώντας τον όποιον κίνδυνο υπήρχε για τραυματισμό ή ακόμη και για κάτι χειρότερο.

Κάτι τέτοιο όμως, όπως φάνηκε ,δεν ήταν αρκετό έτσι ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Από την αρχή του αγώνα υπήρχαν συνεχώς χυδαία και υβριστικά συνθήματα απέναντι στους φιλάθλους μας , στους ποδοσφαιριστές μας , σε μέλη της Διοίκησης αλλά και απειλές κατά των Διαιτητών .

Αποκορύφωμα των επεισοδίων ήταν , όταν οι οπαδοί του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, στο τέλος του αγώνα παραβίασαν και πήδηξαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και φορώντας κάποιοι από αυτούς κράνη και κρατώντας στα χέρια τους αντικείμενα, επιτέθηκαν στους λίγους φιλάθλους που είχαν απομείνει , προκαλώντας ευτυχώς μικροτραυματισμούς καθώς ο κύριος όγκος των φιλάθλων μας , που απαρτίζονταν κυρίως από οικογένειες και μικρά παιδιά φοβούμενοι τυχών επεισόδια, είχε ευτυχώς αποχωρήσει .

Η Διοίκηση του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ, η οποία μίσθωσε το πούλμαν και πλήρωσε τα εισιτήρια για να έρθουν οι συγκεκριμένοι οπαδοί στο γήπεδο, έχει την ολοκληρωτική ευθύνη για όλα τα επεισόδια που συνέβησαν στο Καναλάκι κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, καθώς δεν προνόησε και δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά . Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους γεγονότα δεν αρμόζουν στην ιστορία του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ και δεν εκφράζουν σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της.

Για αυτούς τους λόγους πρέπει ο Πρόεδρος και η Διοίκησή της ,αφενός να αναλάβουν ολοκληρωτικά την ευθύνη και αφετέρου να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

Εμείς λοιπόν καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτά τα επεισόδια, που έγιναν από οπαδούς του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ χωρίς λόγο και αιτία , σημειώνοντας απλά ότι οι << θρασύδειλες πράξεις χουλιγκανισμού δεν έχουν χώρο στον ερασιτεχνικό ελληνικό αθλητισμό>> και φέρνουν ,κατά την γνώμη μας, το άθλημα πολλά χρόνια πίσω .

Υ.Γ. Για τα γεγονότα υπάρχουν βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο ,καθώς και λεπτομερές βίντεο που έχει η ομάδα μας, το οποίο είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε επίσημη Αρχή.

Το Δ.Σ.

ΠΑΣ Αχέρων