Αποκλείστηκαν από το Ρίο πέντε Ρώσοι αθλητές του κανόε καγιάκ

Πέντε Ρώσοι αθλητές του Κανόε Καγιάκ αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού η Ομοσπονδία του αθλήματος έλαβε την σχετική απόφαση μετά και την γνωστοποίηση ότι τα ονόματά τους υπάρχουν στην έκθεση του ανεξάρτητου ερευνητή του WADA, Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, περί συστηματικού ντόπινγκ στη χώρα.

Οι συγκεκριμένοι αθλητές επρόκειτο να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα ήρεμων νερών των Ολυμπιακών Αγώνων, παρ’ όλα αυτά θα μείνουν σπίτι τους και δεν θα λάβουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο Αλεξάντερ Ντιατσένκο, ο οποίος είναι κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου στο Κ2 200μ., ο πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου στο C2 1000μ., Αλεξέι Κοροβάσκοφ, η Γελένα Ανιούσινα (Κ2 500μ.), η Ναταλία Ποντολσκάια (Κ1 200μ.) και ο Αντρέι Κράιτορ (C1 200μ.) είναι τα πέντε ονόματα που τέθηκαν εκτός συνέχειας.

Να πούμε πως στην συγκεκριμένη έκθεση εμφανίζονται τα ονόματα 26 αθλητών του Κανόε Καγιάκ, με τους 11 να έχουν ήδη βρεθεί να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και να έχουν μείνει εκτός, ενώ άλλοι 15 δεν αγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο και ως εκ τούτου δεν αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πλέον, μένει να φανεί ποιοι αθλητές θα επωφεληθούν από τα κενά που θα υπάρξουν και θα τους αναπληρώσουν, αφού αυτόματα θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στους Αγώνες ως πρώτοι επιλαχόντες. Όπως και να ‘χει, αρκετές χώρες περιμένουν με μεγάλη αγωνία την διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Πηγή: contra.gr