Βασίλης Ξανθόπουλος: «Η ομάδα ακόμη θέλει χρόνο»

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα Βασίλης Ξανθόπουλος:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους εμπλέκονται, από τους φιλάθλους μας έως και τους παίχτες γιατί έχουμε κερδίσει τρία ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ηρεμία, έχουμε υπομονή και δεν μας αγχώνει που δεν πετυχαίνουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μια βιασύνη, ίσως και χαλαρότητα, λόγω του ότι ο αντίπαλος είχε πολλές ελλείψεις σήμερα, αυτό έπαιξε πάρα πολύ μεγάλο ρόλο και ”χάσαμε” το πρώτο ημίχρονο.

Στην πορεία κι επειδή όλες οι ομάδες θα παίζουν απέναντί μας αμυντικά θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις για να ανταποκρινόμαστε. Αυτό χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη κίνηση. Έρχονται ματς αρκετά κρίσιμα στην πορεία, είμαστε βέβαια ικανοποιημένοι με τη συγκομιδή των βαθμών μέχρι τώρα και για την εμφάνιση βέβαια. Έχω πει ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο, πολλά παιδιά παίζουν μόλις για δεύτερο ματς 90 λεπτά. Αυτό για εμάς είναι σημαντικό, να μην έχουμε τραυματισμούς και σιγά σιγά θα έχουμε και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στα παιχνίδια μας και καλύτερα αποτελέσματα.

Η ομάδα ακόμη θέλει χρόνο και δεν μπορούμε ακόμη να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που θέλω. Οι εναλλαγές ρόλων και θέσεων και συγχρονισμένα μάλιστα δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Και σε άλλες ομάδες που έχω δουλέψει πέρασε χρόνος για να μπορέσει να αφομοιωθεί από τους παίχτες και μην ξεχνάτε πως δεν είναι συνέχεια οι ίδιοι παίχτες στην προπόνηση, δεν ήρθαν όλοι στον κατάλληλο χρόνο για να ξεκινήσουν προετοιμασία και αυτά δυσκολεύουν και τον προπονητή και την απόδοση της ομάδας”.