Δόξα Λευκάδας: Ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ

Ιστορικές στιγμές ζει η Λευκάδα αφού η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Δόξας στην Α1 συνοδεύτηκε κι από την παρθενική της νίκη στην κορυφαία κατηγορία. Η Δόξα επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε τους φιλάθλους σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Η Δόξα ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά και κατάφερε να βγάλει ενέργεια στο παρκέ βασιζόμενη κυρίως στους Wells και Scott. Πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα και κατάφερε στη λήξη του δεκάλεπτου να προηγηθεί με 30-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ όπως ήταν φυσιολογικό αντέδρασε και με καλύτερους τους Γλυνιαδάκη και Τσόχλα μείωσε σε 45-38.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα όμως μπήκε πολύ δυνατά και με καλύτερους τους Wells (ξανα) και Robinson βρήκε πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση και με αξιοσημείωτη ευστοχία ανέβασε τη διαφορά στους 15 (59-44). Κάπου εκεί φάνηκε όμως η απειρία αλλά και το ότι η ομάδα είναι καινούρια και όχι δεμένη. Έτσι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με κορυφαίο τον Χρυσικόπουλο μείωσε σε 59-54, για να κλείσει το δεκάλεπτο με 62-54.

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχτηκε ψυχοφθόρο. Η Δόξα κράταγε ένα μικρό προβάδισμα αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει και με σουτ του Bryant να ισοφαρίσει σε 78-78, 51″ πριν το τέλος. Με τρίποντο όμως του Τσαλδάρη στα 32″ η Δόξα ξαναπήρε το προβάδισμα και με την ευστοχία και ψυχραιμία των παιχτών της πήρε μια νίκη που, εκτός από ιστορική, μπορεί να φανεί υπερπολύτιμη στην προσπάθεια της να μείνει στην κατηγορία. Τελικό σκορ 84-78.

Για τη Δόξα ξεχώρισαν οι Wells, Robinson, Scott και Τσαλδάρης. Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι ήταν οι Χρυσικόπουλος, Τσοχλας, Γλυνιαδάκης και Bryant.

Επόμενο παιχνίδι της Δόξας είναι στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78

Δόξα Λευκάδας (Χ. Μαρκόπουλος): Γεωργάκης 6, Ταπούτος 10, Μπασάμπε 9, Ντόμπλας 3, Ρόμπινσον 11, Τσαλδάρης 4, Ουέλς 25, Σκοτ 16

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 12, Τσόχλας 19, Τέιλορ 1, Γλυνιαδάκης 12, Μπράιαντ 13, Πέινερς 11, Κλάντον 10

πηγή: lefkadapress.gr