Οριστικά χωρίς Τζέιμς η USA Team

Εκτός Team USA, οριστικά πια, έθεσε αυτόν ο Λεμπρόν Τζέιμς που δήλωσε (και όχι άδικα) κουρασμένος μετά από μια εξαντλητική σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την ιστορική κατάκτηση του τίτλου από τους Καβαλίερς, ο “βασιλιάς” του αμερικάνικου μπάσκετ αποφάσισε πως είναι προτιμότερο να ξεκουραστεί και να μην δώσει το “παρών” σε τέταρτο ολυμπιακό τουρνουά. Τούτο σημαίνει πως στα 31 του κλείνει τον κύκλο του στην εθνική των ΗΠΑ, μετά από δύο χρυσά μετάλλια σε Πεκίνο – Λονδίνο, ένα χάλκινο στην Αθήνα και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας.

Όπως μετέδωσε το cleveland.com, τον Τζέρι Κολάντζελο, που έχει το κουμάντο του εθνικού συγκροτήματος, ενημέρωσε την Πέμπτη ο μάνατζερ του Τζέιμς, Ριτς Πολ.

Αν οι Καβς είχαν χάσει τον τίτλο, ίσως έβρισκε ένα σοβαρό κίνητρο να βρεθεί στο Ρίο με τους υπόλοιπους 11. Αφότου η… κατάρα έσπασε, το μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο.

Με 273 πόντους και 95 ριμπάουντ σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αρχισκόρερ και δεύτερος ριμπάουντερ του εθνικού συγκροτήματος.

Μετά τις αποσύρσεις των τελευταίων ημερών, κλειδώνει σιγά-σιγά η 12άδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται σε αυτήν οι Κάιλ Λόουρι, Τζίμι Μπάτλερ, Κλέι Τόμπσον, ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν, Πολ Τζορτζ, Κέβιν Ντουράντ, Ντρέιμοντ Γκριν, ΝτεΜάρκους Κάζινς, ΝτεΑντρέ Τζόρνταν και ο Κάιρι Ίρβινγκ (αναμένεται επιβεβαίωση). Για τις άλλες δύο θέσεις υποψήφιοι είναι Μάικ Κόνλεϊ, Μπράντλι Μπιλ, Γκόρντον Χέιγουορντ, Κένεθ Φαρίντ και Κέβιν Λαβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέα πληγή: Κούνησε μαντήλι και ο Λέοναρντ
Τρωτή η Team USA: Ούτε ο Λίλαρντ στους Ολυμπιακούς

Πηγή: contra.gr