«Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός»

Παρουσιάστηκε επίσημα από τον Πιερικό ο Τάσος Ιωαννίδης, θέτοντας ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν

Έναν υγιή Πιερικό που θα στηριχθεί σε παιδιά από την περιοχή και θα πρωταγωνιστήσει, σχεδιάζουν ο Τάσος Ιωαννίδης και η διοίκηση. Τη Δευτέρα (26/6) παρουσιάστηκε ο 58χρονος τεχνικός που ανακοινώθηκε επίσημα από τους «μελανόλευκους». Η παρουσίαση έγινε από την Επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, που αποτελείται από τους Πασχάλη Τσιτιρώκη, Βασίλη Κουρνούτη και Αχιλλέα Ιωακειμίδη.

Αρχικά ο Πασχάλης Τσιτιρώκης ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα να σας καλησπερίσω και να ευχηθούμε να έχουμε μια καλή χρονιά που θα ξεκινήσει αρκετά γρήγορα. Πιστεύουμε ότι με σας θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Πριν από λίγες μέρες έγινε η σύσταση του νέου Δ.Σ και δόθηκαν ρόλοι σε όλα μέλη της διοίκησης.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα το στελεχώνουμε εγώ, ο Βασίλης Κουρνούτης, ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης και φυσικά σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας. Στις σκέψεις μας ήταν να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο για προπονητή. Ομόφωνα θέλαμε γηγενή προπονητή και να γνωρίζει την ομάδα. Να στήσουμε όλοι μαζί έναν υγιή Πιερικό. Μιλήσαμε με όλους τους προπονητές που πληρούν τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής. Όλοι τους συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό για τον Πιερικό.

Στο τέλος έπρεπε να επιλέξουμε έναν και είναι ο Τάσος Ιωαννίδης. Πολύ βασικό κριτήριο να πορευθούμε πέρα από το έργο και την αξία, μας απέδειξε ότι ήθελε πάρα πολύ να εργαστεί στον Πιερικό. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον εμπιστευθήκαμε την ομάδα. Στόχος πάνω απ’ όλα ο Πιερικός να γίνει αξιόπιστη ομάδα. Ο σύλλογος πέρασε δύσκολες στιγμές και μαζί με τον πρόεδρο να ξαναφέρουμε την αξιοπιστία, αντάξια του Πιερικού. Με τα δεδομένα που υπάρχουν θα στραφούμε στο σχεδιασμό σε παιδιά από την Κατερίνη.

Πάρα πολλά παιδιά από την Πιερία χωρούν στην ομάδα και θα πάρουμε ότι ποιό αξιόλογο υπάρχει σε ταλέντα. Θέλουμε την στήριξη της ομάδας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Τάσος Ιωαννίδης και επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που με επέλεξε και με ανέθεσε την ομάδα. Είναι δύσκολη χρονιά η φετινή μιας και γίνεται αναδιάρθρωση και πέφτουν πολλές ομάδες. Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός γιατί ο Πιερικός είναι ομάδα που τον γνωρίζουν όλοι στην Ελλάδα. Η ομάδα θα στελεχωθεί από γηγενείς παίκτες, χωρίς να αποκλείουμε κάποιο ηχηρό όνομα εάν προκύψει. Από αύριο ξεκινάει η ομάδα.

Θα επικοινωνήσω με τον Μιχάλη Ζιώγα προκειμένου να μου δώσει κάποια στοιχεία που έχει για την ομάδα και τους παίκτες. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει γύρω στις 20 Ιουλίου.

Τέλος, ο Βασίλης Κουρνούτης είπε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό στον Πιερικό. Φιλοδοξούμε και θα το αποδείξει ο χρόνος ότι θα αναγεννήσουμε την ομάδα. Υπάρχει γνώση, υπάρχει θέληση και υπάρχει Διοίκηση που είναι όλοι Πιερικοί. Θα επιλεχθούν οι καλύτεροι για την ομάδα. Τέλος οι χάρες, υπάρχουν ταλέντα στην Πιερία».