Συγκίνηση και θαυμασμός

Το κορυφαίο event στο πλαίσιο του Danaon Cup 2016, πραγματοποιήθηκε στον χώρο ζωής και τέχνης, το Φουγάρο.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι διοργανωτές πραγματοποίησαν την πρωτότυπη εκδήλωση «Show me the way» αφιερωμένη στα παιδιά.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας -ο οποίος είχε φέρει μαζί ως δώρο στα παιδιά 400 βιβλία- και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Με συντονιστή τον προπονητή του Διομήδη Άργους Δημήτρη Δημητρούλια -ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της εκδήλωσης- οι τρεις σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού χάντμπολ, οι Αλέξης Αλβανός, Σάββας Καρυπίδης και Γιώργος Χαλκίδης, άνοιξαν την καρδιά τους στους νεαρούς αθλητές και ανέφεραν προσωπικές ιστορίες που δεν έχουν ξαναμιλήσει ποτέ για αυτές δημοσίως.

Ο Αλέξης Αλβανός θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και τις δύσκολες στιγμές, ενώ οι διοργανωτές είχαν βρει από την δεκαετία του ‘90 ένα βίντεο από την εκπομπή «Comfuzio» της ΕΤ3 με τον μικρό Αλέξη που αγωνιζόταν στη ΧΑΝΘ να δίνει την πρώτη του συνέντευξη στον αείμνηστο Αντώνη Παραρά.

Ο έμπειρος περιφερειακός συγκινήθηκε έντονα μιλώντας για εκείνα τα χρόνια και βλέποντας στον χώρο τον παλιό προπονητή του στη ΧΑΝΘ Γιώργο Βασιλειάδη.

Μίλησε ακόμα για το μεγάλο ίνδαλμα του τον Ισλανδό Όλαφουρ Στέφανσον και για το ότι κατάφερε τελικά να παίξει μαζί του στην ίδια ομάδα (!), την πρώτη τους κοινή προπόνηση, αλλά και το πρώτο βράδυ που μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο σε κάποιες από τις αποστολές της Ράιν Νέκαρ Λόβεν, μένοντας άυπνος για να τον ρωτάει συνέχεια πράγματα για το χάντμπολ και την καριέρα του!

Ο Σάββας Καρυπίδης μίλησε για την πρώτη του εμπειρία στο εξωτερικό και τον πρώτο του αγώνα με την Σαφχάουζεν, όταν τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά και ήθελε να «ανοίξει η γη να με καταπιεί». Τόνισε όμως ότι με δύναμη και θέληση τα ξεπέρασε και κατάφερε να εδραιωθεί στην ομάδα και να πάρει μεταγραφή στην Γερμανία.

Οι τρεις τους απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών αθλητών με ειλικρίνεια και διάθεση, δίνοντας τους τις κατάλληλες απαντήσεις για να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μέσα από τον αθλητισμό και να γίνουν εκτός από σημαντικοί αθλητές, καλοί άνθρωποι.

Μάλιστα υπογράμμισαν στα παιδιά ότι και οι τρεις έχουν πανεπιστημιακές γνώσεις και τους έδωσαν το τρανό παράδειγμα ότι αν υπάρχει θέληση μπορούν να συνδυαστούν οι σπουδές με τον υψηλό πρωταθλητισμό.

Βράβευση και συγκίνηση για Χαλκίδη
Μετά το τέλος των ερωτήσεων οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει μία μεγάλη έκπληξη για τον Γιώργο Χαλκίδη, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.
Το βίντεο που επιμελήθηκε η οργανωτική επιτροπή είχε όλες τις μεγάλες στιγμές του «Χαλκ» από την Εθνική ομάδα, τον Πανελλήνιο, την ΤΕΚΑ Κατάμπρια στην Ισπανία, την Μέλσουνγκεν και την Βέτσλαρ στην Γερμανία και τέλος την Ελβετική Βάκερ Τουν, στην οποία έκλεισε την καριέρα του.

Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι το βίντεο ολοκληρώθηκε… η γυναίκα του Γιώργου με τα δύο τους παιδιά εμφανίστηκαν στην «οθόνη».

Ένα μήνυμα τους από την Ελβετία συγκίνησε ιδιαίτερα τον «Bruno» με τους Αλβανό, Καρυπίδη να σπεύδουν κοντά του σε αυτές τις όμορφες στιγμές.

Μήνυμα αγάπης γεμάτο χάντμπολ για το πόσο τους λείπει με τα αγόρια του να έχουν φορέσει τις φανέλες τους και να είναι έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο για προπόνηση.
Αμέσως μετά ήρθε και η βράβευση για την προσφορά του στο άθλημα από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup και αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο.

Επίσης κ. Χειβιδόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο του Διομήδη Κώστα Βλαχοσπύρο και το αντιπρόεδρο της της Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup Νίκο Βλαχοσπύρο έδωσαν από ένα αναμνηστικό στους τρεις σπουδαίους αθλητές για την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Παμπαίδων και ειδικότερα στην ξεχωριστή εκδήλωση.

Με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο
Στον χώρο του Φουγάρου πραγματοποιήθηκε επίσης το επιμορφωτικό της ΕΑΠ/ΟΧΕ, που δίδαξαν ο συντονιστής επιμόρφωσης και ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Βαρελτζής με θέμα «Ο Προπονητικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης της Ο.Χ.Ε.»
Ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των προπονητών από την ΚΕΔ/ΟΧΕ με θέμα: «Τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς για τη νέα αγωνιστική περίοδο: Αλλάζει η μορφή του αθλήματος». Δίδαξαν οι Σωτήρης Μίγκας (Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ, Διεθνής Παρατηρητής και Λέκτορας της EHF) και ο Γιώργος Μπεμπέτσος – Μέλος της ΚΕΔ/ΟΧΕ και Διεθνής Παρατηρητής)

Πηγή: gazzetta.gr