1ος Αγώνας Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ζηρού διοργανώνει στις 25  Απριλίου 2020 ημέρα Σάββατο στις 18:00, τον 1ο Αγώνα Δρόμου-Βουνού με τον τίτλο «1ος Αγώνας Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού»  11,5χλμ και 6 χλμ οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έναν περιπατητικό των ιδίων χλμ με τον αγώνα των 6 χλμ και παιδικό αγώνα 1000 περίπου μέτρων.

Εκκίνηση –Τερματισμός: Η εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στην Κεντρική αγορά Θεσπρωτικού.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η Φόρμα συμμετοχής λήγει στις  20 Απριλίου 2020.

Η παραλαβή αριθμών και περαιτέρω πληροφορίες θα δίνονται τις 24 Απριλίου 2020 από τις 10:00 έως τη 13:00 και 17:00 με 20:00 στο σημείο εκκίνησης.

 

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=7fcefa55d73531b0d6851bfe85e64d0e&l=GR&fbclid=IwAR2Q80CnK0eF5x1aUWGpFGe_2EaIgF21hgbtKfzOA3kGiJdFBQkeR_fWyfc

 

Ώρα εκκίνησης :

Παιδικός αγώνας 1 χλμ: 17:00

Αγώνα 11,5 χλμ: 18:00

Αγώνας 6χλμ:18:15

Περιπατητικός 6 χλμ:18:30

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ :

 Για τα 6 και 11,5 χλμ

 

α)Γενική Ανδρών.

Κύπελλο στον 1ο και ειδικά αναμνηστικά στον 2ο και 3ο δρομέα.

 

β)Γενική Γυναικών.

Κύπελλο στην 1η και ειδικά αναμνηστικά στην 2η και 3η δρομέα.

 

γ) 18-39 (ανδρών – γυναικών)

Κύπελλο στον 1ο και 1η δρομέα, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στον 2ο – 2η

και 3ο – 3η δρομέα, αντίστοιχα.

 

δ) 40-49 (ανδρών – γυναικών)

Κύπελλο στον 1ο και 1η δρομέα, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στον 2ο – 2η και 3ο – 3η δρομέα, αντίστοιχα.

 

ε) 50+ (ανδρών – γυναικών).

Κύπελλο στον 1ο και 1η δρομέα, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στον 2ο – 2η και 3ο – 3η δρομέα, αντίστοιχα.

 

. Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθούν σε όλους τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Απλή Συμμετοχή στον αγώνα των 11,5km είναι 10€ ενώ με Τεχνικό Μπλουζάκι 15€

Απλή συμμετοχή στον αγώνα των 6 km είναι 5€ ενώ με Τεχνικό Μπλουζάκι 10€

Απλή συμμετοχή στον Περίπατο των 5km είναι 5€ ενώ με Μπλουζάκι 8€

 

Παιδικοί αγώνες δωρεάν.

 

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο της εκκίνησης στις 20:00

 

 

 ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ:

 

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει:

 

– Για οτιδήποτε χρειαστεί να συνεισφέρουν σε όλους τους αθλητές και συνοδούς τους.

-Για την παράθεση γεύματος στους αθλητές και τους συνοδούς τους.

– Κλήρωση  δώρων στους συμμετέχοντες αθλητές του αγώνα.

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους  αγώνες των 6 και 11,5 χλμ είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και όσοι  συμμετέχοντες δεν έχουν παραλάβει την προηγούμενη ημέρα  τον αριθμό παραλαβής θα μπορούν να παραλάβουν την ημερα των αγώνων από την 16:00΄ π.μ. έως την 17:50΄ π.μ. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους.

 

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι κατά τη διαδικασία εγγραφής να δηλώσει υπεύθυνα ότι έλαβε γνώση των κανονισμών του αγώνα και ότι τους αποδέχεται πλήρως και απαρέγκλιτα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

ΑΓΩΝΑΣ 6χλμ:

1χλμ ασφαλτος,3,5 χλμ βουνό ομαλή ανάβαση και 1,5 χλ ασφαλτο.

 

ΑΓΩΝΑΣ 11,5 χλμ: 1χλμ ασφαλτος,3,5 χλμ βουνό ομαλή ανάβαση και στην συνεχεια  7 χλμ εναλλαγής χωμάτινου με ασφάλτινου δρόμου

 

 

 ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Για τον αγώνα 6χλμ και περιπατητικό: Νερό στο 3ο χλμ.

 

Για τον αγώνα 11,5 χλμ:

θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

 

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή του αγώνα.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Η ανάδειξη της περιοχής για πρώτη φορά και η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού, η ικανοποίηση των δρομέων από την συμμετοχή τους στον εν λόγω αγώνα αλλά και τον συνοδών τους που θα έρθουν στον φιλόξενο χωριό μας και θα περάσουν ένα όμορφο Σαββατιάτικο πρωινό

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Δράκου Γεωργία  6906225483

Λαμπρούσης Παναγιώτης 6987593700

Γεωργαλή Ερμίνα 6934575437

Πανούσης Ευάγγελος 6976991046

Οι εγγραφές αρχίσανε με πλήθος κόσμου να ενισχύει την προσπάθεια για ανάδειξη της περιοχής σε τέτοιου ίδους διοργάνωση και του λαϊκού αθλητισμού.